Kampstart 18:00 i Spar Nord Arena

Mærkelige tider i disse dage, hvor Covid19 synes at hærge hårdere i andre egne end på Sjælland og i Nordjylland. Spøg til side, der spilles jo heldigvis lidt ishockey stadigvæk og vi opfordrer naturligvis til at stemple ind på TV2 PLAY i aften, hvor Jannik Sønderby kommenterer opgøret mellem Herlev Eagles og Rødovre Mighty Bulls.

For Rødovre igen et forsøg på at levere sæsonens første sejr på udebane og samtidig på at rykke nærmere Herlev i tabellen. Eagles er for øjeblikket 10,5 point foran rivalerne og vi har sagt det før og siger det igen: Det er ved at være Rødovres sidste chance for at skabe spænding i bunden. 

13,5 point bagud på nuværende tidspunkt vil være i overkanten i forhold til en realistisk chance for at komme med i slutspillet. Også 

Det er yderst spændende, hvilke opstillinger de to hold disker op med i aften. For Herlevs vedkommende kan naturligvis konstateres, at både Osterberg og Lapenkov har sagt farvel, og det er to af spillerne fra den gode ende af Eagles-mandskabet.

Det er dog værd at bemærke, at Kyle Osterberg ikke har spillet længe og derfor ikke tæller som et stort tab i forhold til de seneste kampe. Men med både ham og Lapenkov definitivt væk, tynder det naturligvis ud i Herlevs to bedste kæder, som bærer en stor del af holdet.

Hos Rødovre er Ryan Lowney rejst hjem og Mighty Bulls var uden et helt firkløver af faste spillere i 0-4-nederlaget mod Rungsted. Hvad kommer Mighty Bulls med i aften?

- Vi skal have revanche efter en defensivt meget dårlig præstation mod Rungsted mandag. Jeg har været tryg i det store hele med vores ageren i egen zone tidligere, men mod Rungsted var fokus alt for meget på pucken og på at tænke offensivt. Vi gav chancer væk på en måde, jeg ikke har set tidligere, og det holder ikke.

- Offensivt kunne vi nemt have scoret 2-3 må de første 40 minutter, men da vi giver nemme mål og målchancer væk, så ender det med at blive for forceret i vores offensiv. Vi skal have meget større tålmodighed, og fokus på det defensive er nødt til at være nummer ét - uanset hvem vi møder. Så bliver det offensive oftest også godt, lyder hans vurdering.

Det forventer vi: Og dermed kunne der altså godt forudses en tæt og ganske målfattig kamp i aften, hvor begge hold går efter mulighederne i omstillinger og special teams. Kampens vigtighed er ikke at foragte. Det bliver forsigtigt, og det første mål kan sagtens blive afgørende.

De indbyrdes kampe: Herlev går ind til kampen med et tungt mentalt overtag på lokalrivalerne. Ørnene står med ni point i tre kampe mod Rødovre og groft skåret er det jo lige nu forskellen på de to mandskaber i tabellen.

Statistikken: Kæmpestor forskel i den offensive produktion hos de to mandskaber, hvilket også gør en forskel. 77 mål til Herlev mod Rødovres 48 er en yderst væsentlig margin, der også gør en forskel i tabellen.

Skader/karantæner: Det er længe siden, Herlev har været i kamp, så lad os nøjes med at konstatere, at Eagles i hvert fald spiller uden Osterberg og Lapenkov i angrebet. Rødovre spillede senest mod Rungsted, hvor det var uden den bortrejste Ryan Lowney, samt angriberne Nicklas Carlsen, Jonathan Brinkman og Brendan Harms, hvilket også var et ganske tungt tab. 

Hold øje med: Øget ansvar til en spiller som Luis Blak Olsen hos Herlev. Det kunne han sagtens trives med. Hos Rødovre leder vi efter mål. Måske fra svenske Johan Lundgren? 

 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Rungsted