Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Man kan og skal ikke undervurdere betydningen af aftenens kamp i Frederikshavn, hvor hjemmeholdet og Esbjerg mødes i en kamp, der kan betyde alverden i begge holds kamp for at snuppe fjerdepladsen.

Både Frederikshavn og Esbjerg har spillet 41 kampe - mangler syv - og Frederikshavn har tre point mere end gæsterne. Der er med andre ord en verden til forskel på tre og nul point for begge hold. 

Samtidig er det absolut heller ikke umuligt, at de to hold tørner sammen i en kvartfinale, så der kan det også blive en kamp "om territorium" mellem Frederikshavn og Esbjerg, der i øvrigt også matchede hinanden hårdt i en dramatisk kvartfinaleserie i sidste sæson, der først endte i kamp syv i Frederikshavn.

En drabelig og noget, der ligner slutspilsatmosfære, forudser White Hawks-assistent Frederik Åkesson i klubbens kampprogram, hvor han ligeledes håber og tror på, at Frederikshavn er skarpere til at udnytte mulighederne end fredag aften i Herning, hvor White Hawks altså blev "nullet".

- Min erfaring siger, at vi skal tage en kamp ad gangen og se, hvad der kommer, siger Esbjerg-coach Mark Pederson til samme publikation.

Historikken: Det er op og ned mellem de to mandskaber i den her sæson. Mange husker formentlig den famøse weekend i begyndelsen af sæsonen, hvor Frederikshavn vandt 7-1 fredag aften hjemme over Energy og derefter tabte søndag eftermiddag med 1-6 i Esbjerg. Derefter har Frederikshavn vundet to (en i overtid) og Esbjerg en enkelt. Vinderen af "serien" mellem de to hold afgøres derfor i aften.

Statistikken: Esbjerg har med 112 mål scoret klart færrest af top seks-holdene, så på den konto kan Mark Pedersons tropper klart forbedre sig frem mod slutspillet og i de kommende kvartfinaler, så man ikke skal være alt for afhængig af defensiven.

Skader/karantæner: Travis Walsh altså ude for Esbjerg, der måske med lidt held i stedet kan sige goddag til den nye mand Jason DeSantis. Frederikshavn har Rasmus Søndergaard og Mathias Mølgaard ude, mens Santeri Suistio formentlig også sidder over efter hovedskaden, han blev pådraget mod Herning. Den nye mand, Ludvig Adamsen, når ikke at flyve ind til kampen, skrev Frederikshavn sent i aftes.

Det forventer vi: Der er pres på backsiden hos Frederikshavn, hvis Suistio ikke spiller, og det kan måske blive Esbjergs chance. Vi forventer et svært motiveret vestjysk hold i kampen om top fire og på den baggrund kårer vi Energy som forsigtig favorit.

Hold øje med: Zach Pochiro havde en god uge i sidste uge, og han spiller sig ind som dagens profil hos gæsterne, mens vi igen skal se mod folk som Krag-Christensen, Nielsen og Jensen hos Frederikshavn, hvor der skal findes mere offensivt materiale end fredag aften i Herning. Kunne man forestille sig, at Pasanen forsøger at eksperimentere lidt med kæderne i aften? 


OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox LIGE FØR DEADLINE: Frederikshavn henter Ludvig Adamsen i Tyringe