Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Når disse linjer lanceres er Herlev-spillerne så småt begyndt at bevæge sig ud af dynerne og ned til bussen før den lange tur til Frederikshavn på en søndag. 

Der er godt fem timers bustur inklusive pauser til Frederikshavn og så taler vi naturligvis om de berømte "busben", som Herlev altså skal ryste af, inden det går løs i Nordjyske Bank Arena.

White Hawks kommer med to gode sejre over Esbjerg til kampen, mens Herlev omvendt kommer fra et nederlag på 1-2 i den ganske vigtige kamp mod Odense. 

Det betyder dog ikke, at Herlev på nogen måde er fortabt. Eagles-mandskabet kan med en sejr i eftermiddag spille sig op i midterfeltet i Metal Ligaen og lægge lidt afstand til Rødovre på sidstepladsen.

Men statistisk set har Herlev ringe odds. Vi skal helt tilbage til december 2016 for at finde den seneste Eagles-sejr i Frederikshavn i overtid og helt tilbage til 2009 for at finde en trepointer til Herlev hos White Hawks.

Dermed kan Patric Weners tropper altså levere et nærmest historisk resultat, hvis der bliver hentet tre pinde hjem i eftermiddag.

Hold øje med: Lucas Andersen var stærkt kørende i Esbjerg for nylig, mens vi stadig mangler at se det helt store drive fra en stor del af Herlevs nye svenskere. Alexander Lindqvist-Hansen har stadig været den mest markante.

Skader/karantæner: Frederikshavn har ikke problemer med skader for øjeblikket, Herlev har manglet Tobias Ruelykke og Max Vilstrup Olesen hidtil i sæsonen.

Det forventer vi: Vi kan vel næsten spå andet end Frederikshavn-sejr med den historik. Herlev kommer under pres fra start og skal virkelig holde tæt i defensiven, hvis der skal point med hjem.

Historikken: Sidste sæsons indbyrdes opgør bød på fem Frederikshavn-sejre og 14 point til nordjyderne af 18 mulige. Sammen med den historiske trend er det endnu en understregning af Frederikshavns dominans mod Herlev.

Statistikken: Frederikshavn mangler stadig at få fat i powerplay (11.11 procent), mens Herlev for øjeblikket står med den ringeste boxplayprocent på 62.5 procent. 

 


Klasseforskel i Frederikshavn SKARPE BILLEDER fra Herning-Rødovre