Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Der er playoff-stemning mellem Frederikshavn og Odense i aften og på søndag, hvor de to hold mødes i et dobbeltopgør. 

I aften er det nordjyderne, der har hjemmebane, og White Hawks præsenterer et yderst spændende navn i form af svenske Emil Aronsson, der skal forstærke angrebet hos vendelboerne. 

- Emil Aronsson er uddannet i svensk top-ishockey, hvor han har udviklet sig til en stærk to-vejs spiller, der arbejder hårdt for sit hold. Vi skal selvfølgelig give Emil tid og tålmodighed til at komme op i kampform, men med tiden vil han vokse ind i rollen som en vigtig spiller for os. Så det håber vi bliver en mulighed, da han vil kunne forstærke vores hold, siger Frederikshavn-træner Patric Wener, der plejer at have en dygtig hånd med imports. 

Aronsson har blandt andet to sæsoner for Mora i SHL på sit cv og har i de seneste fire sæsoner spillet Allsvenskan-hockey. 

Han kommer til et Frederikshavn-hold, der går optimistisk ind til kampen efter 5-0-sejren i søndags over SønderjyskE.

Samme eftermiddag spillede dagens modstander, Odense Bulldogs, mod Aalborg Pirates og tabte 1-5. Det var dog et Odense-hold, der præsenterede sig rigtig fornuftigt hjemme i Spar Nord Arena, hvor sejrscifrene til gæsterne ikke afspejlede kampens forløb. 

Hold øje med: Blandt mange gode muligheder for Odense mod Aalborg havde Sebastian Ehlers en sekvens, hvor han to gange kiksede en firsttimer og derefter skøjtede rasende ud og fik sin stav byttet - der var åbenbart en defekt. Scorer Ehlers i aften for Bulldogs? Hos Frederikshavn skal vi naturligvis have et kig på den nye mand Aronsson, men også på målmand Galansky, der stod helt formidabelt mod SønderjyskE. 

Historikken: Odense vandt det første møde med 5-2 og fulgte op med 5-3 i Frederikshavn. Seneste opgør vandt Frederikshavn dog med 4-0 i Odense. 

Det forventer vi: Baseret på de resultater synes kampen i aften helt åben. Lille plus til Frederikshavn, for Odense har stadig en del skadede spillere. Det kunne godt ligne en jævnbyrdig affære for første gang i sæsonen.  

Skader/karantæner: Odense havde senest to målmænd ude, Gillam og Søgaard, mens Oliver Villadsen er til U20-VM. Desuden er Markus Jensen, Rasmus Simonsen og Kimi Koivisto formentlig stadig ude. Alberto Pison ude for sæsonen. Hos Frederikshavn er Thomas Søndergaard ude og Anton Stenbakken til U20-VM. Pontus Englund er tvivlsom.

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads til at guide dig gennem de 60 minutter i Nordjyske Bank Arena. 

Statistikken: Fredrik Bergvik er kommet godt fra start i Odense-målet med en redningsprocent på 90.77, mens Tadeas Galansky står på 89.53 i Frederikshavn-buret. 


OPTAKT: Rungsted SC-Esbjerg Energy RETRO:  ”I den defensive del af spillet var jeg uduelig”