Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Aftenens gæster fra Rungsted kommer fra sæsonens bedste præstation. 

Det blev 4-3 i midtugekampen mod Herning, og det var en stærk tilfredsstillelse ovenpå det store nederlag i Aalborg, hvilket Rasmus Andersson også konkluderede i interviewet på Rungsted sociale medier efter kampen. 

- Jeg er faktisk ikke i tvivl om, at vi kan være med, hvor det er sjovt i den her sæson. Vi har et rigtig højt topniveau, som jeg faktisk ikke har set de andre år, jeg har spillet her i Rungsted. Men der er ingen tvivl om, at det var rigtig vigtigt at slukke ilden med en sejr over Herning efter vores store nederlag mod Aalborg, sagde han efter overtidssejren. 

Her scorede unge Theo Keilin sejrsmålet, og svenskeren fik også store roser af Rasmus Andersson efter kampen mod Herning. De to er blevet kædemakkere med Marco Roy som center, og det var en succes mod midtjyderne. 

Hvad med i aften? Frederikshavn kommer også med selvtillid efter sejren i Esbjerg, der blev grundlagt på en storslået præstation af Tadeas Galansky. 

- Det bliver endnu en svær kamp, for Rungsted kommer også med en sejr i baggagen, og har fået en god start på Metal Ligaen. Vi skal gribe kampen an som de andre hidtil, hvor vi fokuserer på vores eget spil, med og uden puck, så vi ikke giver så mange chancer væk. Og så skal vi naturligvis være skarpe på de chancer vi får, siger Thomas Søndergaard til klubbens hjemmeside.

Skader har den seneste tid præget White Hawks mandskabet, lånespilleren Martin Pärna er vendt retur til Sverige, og Nikolaj B. Kristensen har stoppet karrieren. Så det er et høge-mandskab der mangler lidt til bredden. Det får dog ikke Thomas Søndergaard til at beklage sig.

- Selvom vi har haft skader, og vi havde tre kampe i sidste uge, så har vi haft fire kæder i alle kampene. Dem der er kommet ind har gjort det rigtig godt, så det er bare at fortsætte med at køre på, også selvom nogle af kampene ligger tæt. Sådan har det altid været, og det er helt fint, slutter Thomas Søndergaard.

Det forventer vi: Det kan sagtens blive en helt lige kamp mellem to "lurende hold", der lige skal lære hinanden at kende. Kunne det blive endnu en overtid.

Statistikken: Dem har Frederikshavn nemlig haft to af på hjemmebane i 3-2 over Rødovre og Herning. Rungsted var i overtid i 4-3'eren mod Herning senest og tidligere på sæsonen hjemme mod Rødovre.

Skader/karantæner: Frederikshavn formentlig uden Jared Freadrich og Jesper Thörnberg, mens Rungsted senest manglede Morten Jensen og Sebastian Niebling i backlinjen.

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen ved mikrofonen og Jon Keutman på kameraet. 

Hold øje med: Frederikshavn skal have Thomas Spelling i gang med at score. Rammer han først, så er der med garanti ketchupeffekt. Theo Keilin ser virkelig ud til at være en ung svensker med gods i for Rungsted. Et virkelig spændende navn.

Historikken: Rungsted tog fem sejre og 14 point i de seks indbyrdes kampe mod Frederikshavn i sidste sæson. 


TÆT KAMP: Rungsted sejrer i Vendsyssel OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy