Kampstart 19:30 i Martinsen Arena

Herlevs skadede kaptajn Anton Johansson er gæstebartender i fanzonen i aften, og på isen er der ægte topopgør, når formstærke Herlev Eagles møder Aalborg, der kommer med en kæmpesejr over Rødovre i bagagen.

Det er tabellens nummer tre mod etteren fra Aalborg, der tørner sammen og det er vel en af de største grundspilskampe i Herlev i mange sæsoner.

Det er længe siden, at ørnene har været så langt oppe i tabellen på nuværende, og samtidig er begge hold klart med i kampen om Metal Final4-placeringerne. 

Herlev har med forstærkninger og flere faste spilleres tilbagekomst efterhånden fire rigtig solide kæder at diske op med, og Eagles fremstår også som meget velcoachet og stærkt taktisk indstillet af træner Edmundsson. 

Aalborg kommer som Metal Ligaens mest scorende hold med 48 mål i 11 kampe, og det er denne nordjyske offensive storm, som Herlev skal stå imod i aften. 

Der synes at være en uudtømmelig kilde af målscorere hos Aalborg, der onsdag aften havde Joonas Niemelä med hattrick allerede i første periode mod Rødovre, hvor Pirates gik fra 0-3 til en 9-4-sejr i et regulært målorgie. 

Der er stadig kanter, der kan slibes i Aalborg spil og ikke mindst i den defensive ageren, men nordjyderne har overvejende fået positive vibrationer ud af den første del af sæsonen. 

Metalligaen.tv: Har Thor Dresler på plads til at guide seerne gennem de 60 minutter i Martinsen Arena. 

Det forventer vi: En underholdende og livlig topkamp mellem to hold, der gerne vil spille fremad. 

Skader/karantæner: Herlev har Noah Samsøe ude med karantæne, mens der er en skadet Anton Johansson i backlinjen. Fremme er Lucas Carlsson formentlig ude. Aalborg spillede seneste kamp mod Rødovre uden topscorer Darien Craighead og Sebastian Ehlers har hidtil kun en enkelt optræden i sæsonen. 

Historikken: Første kamp i sæsonen mellem de to mandskaber blev afgjort på straffeslag af Herlevs Niclas Heinerö. Det er altså Aalborg, der har revanche til gode i aften. 

Statistikken: Aalborg har top fire på topscorerlisten og i alt seks spillere i top 10. Herlev Eagles har to spillere i top 10, så det lugter af mål i aften. 

Hold øje med: Oliver True plaffer løs fra alle steder og er virkelig farlig for øjeblikket. Det samme gælder Troy Lajeunesse, der lavede fire point mod Rødovre senest i form af et mål og tre assister. 

 


ESBJERG: OLIVER KJÆR erstatter Nick Master og debuterer i aften OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox