Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Kæmpe lokalbrag i aften i Herlev, hvor der står meget på spil.

Et hurtigt kig på tabellen viser hvorfor. 

Herlev på syvendepladsen står med 23 kampe og 28 point, mens Rødovre på niendepladsen har en kamp mere og 23 point. Midt mellem de to rivaler ligger Frederikshavn med 24 point. 

Lige nu er det de tre hold, der slås om at undgå niendepladsen, og vinder Herlev i aften, er der luft til konkurrenterne, mens en Rødovre-sejr vil gøre kapløbet endnu mere fortættet. 

Herlev Eagles fik endelig vendt skuden efter tre store nederlag, og med en ganske koncentreret og disciplineret indsats, lykkedes det at vinde 3-2 over Odense i midtugekampen. Et ordentlig skud selvtillid til den hårdt prøvede Eagles-trup, der endelig igen fik lukket af bagude efter tre kampe med i alt 23 mål imod. 

Rødovre kommer også med en vis selvtillid, for i mandags slog Rødovre topholdet fra Herning med 3-2 efter straffeslag. Det var igen Rødovres hamrende farlige powerplay, der slog til to gange, og det har stensikkert været videomateriale hos Herlevs trænerstab at lure Rødovres powerplay igennem igen og igen før aftenens match.

Statistikken: Det er nemlig sådan, at Rødovres seks seneste mål er scoret i powerplay. I de seneste tre kampe har Olaf Ellers mandskab ikke lavet et eneste mål i fem mod fem-spil. Herlev leverede også det nødvendige i powerplay mod Odense, hvor Mathias Mølgaards fem minutters-straf blev konverteret til den afgørende scoring.

Skader/karantæner: Niclas Heinerö og Philip Alftberg formentlig ikke med hos Herlev, der også har Mikkel Skjellerup ude med karantæne. Rødovre spillede mod Herning uden Frank Gymer, Marcus Almquist og træner Olaf Eller. Alle lå så vidt vides syge med influenza. 

Det forventer vi: Et knivskarpt, jævnbyrdigt og dramatisk lokalopgør. Meget står på spil i aften.

Hold øje med: Ganske usædvanligt var der ingen svenske målscorere for Herlev mod Odense. Vi kalder derfor en scoring af Jonsson i aften. Hos Rødovre viser Sami Moilanen gang på gang sin offensive styrke og målfarlighed. Finnen kunne også ligne en sandsynlig målscorer i Spar Nord Arena.

Metalligaen.dk: Henrik Bauch fører dig gennem de 60 minutter i Spar Nord Arena i Herlev i aften. 

Historikken: Herlev har haft overtaget i de indbyrdes opgør hidtil. Det blev til en stensikker sejr på 6-1 på hjemmebane, mens udekampen i Rødovre blev vundet med 3-2. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital Førster: Kun 30 gode minutter