Kampstart 19:00 i PM Montage Arena

Der var noget slutspilsagtigt over matchen mellem Herlev og Rungsted i Metal Final4. Det var mere tæt og defensivt orienteret – og ikke mindst målfattigt – end de tidligere opgør mellem de to mandskaber i løbet af sæsonen.

Det kalder måske på en gentagelse i aften, hvor de to mandskaber begge slås for at avancere i tabellen frem mod slutspillet.

Herlevs assisterende træner Filip Faurholm lagde ikke det mindste skjul på, at ørnene gerne vil længere opad i tabellen før slutspillet, da han udtalte sig efter den flotte 6-2-sejr over Aalborg.

Syvendepladsen er formentlig sikret, og skal Herlev yderligere opad i tabellen, kræver det, at Eagles ikke svipser alt for meget og dermed også en sejr over Rungsted i aften.

Men – Erik Hjalmarssons mandskab kommer også med et top fire-mål, og det kræver ligeledes tre point i aften.

Det kræver ligeledes en langt mere disciplineret indsats i defensiven end i kampen mod Odense forleden, hvor Rungsted lukkede fem mål ind i en ren tjubang-kamp. Det er der ikke råd til mod Herlev, der også straffer effektivt, når muligheden byder sig.

Det forventer vi: Derfor forventer vi to hold, der har stor respekt for hinanden og fokuserer på det defensive spil. Det kan sagtens blive en målfattig kamp, som da de to hold tørnede sammen i Aalborg i slutningen af januar.

Skader/karantæner: Herlev fuld af friske folk i kampen mod Aalborg for nylig, mens Rungsted fortsat har Anders Poulsen og Mikkel Persson ude af holdet.

Historikken: Fortæller om yderst målrige matcher mellem de to mandskaber gennem hele sæsonen – lige bortset fra Metal Final4-semifinalen, der røg helt ud i straffe. I fem grundspilskampe har de to mandskaber endnu ikke været i overtid/straffe. Herlev har vundet tre, Rungsted to – og opgørene har leveret små otte mål i snit.

Hold øje med: Alexander Lindqvist-Hansen er i form og bliver en farlig mand for Herlev i den kommende tid. Hos Rungsted scorede Mario Lucia to gange mod Odense – måske er det nu, han viser sit fulde potentiale.

Statistikken: Der er formentlig defensivt fokus hos begge hold frem mod slutspillet. Trækker man Odense fra (160 mål imod) er Herlev (150) og Rungsted (137) de to hold, der har lukket flest mål ind i Metal Ligaen.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Odense Bulldogs OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox