Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Det var stærkt, men samtidig skuffende, hvad Herning Blue Fox leverede i Frederikshavn i tirsdags.

Stærkt, fordi midtjyderne gik fra 1-4 til 4-4 i tredje periode og derefter tog sejren i straffeslag. Skuffende, fordi Herning var tæt ved "helt væk" i de første to perioder. 

- Nej, der bliver ikke fest i bussen hjem. Selvfølgelig kan vi bruge to point til noget, men det var jo alt for sent, at vi kom i gang, og specielt vores anden periode var rigtig skidt, så der bliver stadig noget at tænke over hjem i bussen, sagde Herning-træner Pelle Hånberg efter kampen i Frederikshavn til Sportherning.dk.

Hånberg har endnu til gode at se sit mandskab spille 60 gode minutter. Tendenserne har været der i dele af kampene, specielt på hjemmebane mod Odense og SønderjyskE, men alt i alt har sæsonstarten været under middel for Herning.

I aften kan Herning komme op på siden af aftenens modstander, Esbjerg Energy.

Vestjyderne spillede en god match i Odense tirsdag og havde godt fat i fynboerne i de første 40 minutter i en tempofyldt omgang ishockey.

- Det er altid surt at tabe, men der er meget positivt, vi kan tage med fra nederlaget i Odense. Nederlaget var som sagt frustrerende, for vi oplevede at ”Bulldogs” ”stjal” pointene fra os i en 3. periode, hvor tingene spillede for Odense, og hvor vi måske så lidt trætte ud, konkluderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt.

- Når vi sidder tilbage med en følelse af, at Odense ”stjal” pointene, er det fordi, vi i kampens to første perioder havde muligheder for at lukke kampen, men ikke fik udnyttet dem. Vi broderede måske lidt for meget og var ikke effektive nok. Men vi kan heldigvis revanchere nederlaget i weekenden.

- Herning har et rigtigt stærkt hold, som endnu ikke har formået at præstere så godt som mange forventer. De skal arbejde på at finde momentum og den nødvendige energi og effektivitet. Men vi bør ikke lade os narre. Vi har en lang historik med dem og ved at Kvik Hockey Arena er et svært sted at spille.

- Vi kender selv den situation som Herning nu står i fra den seneste sæson. Der fik vi en svær sæsonstart, som vi måtte kæmpe os videre fra. Man møder gode målmænd i ligaen, som blokerer mange skud og så står man med et pointtab. Men Herning er stærke på papiret, siger Jason Jaspers.

Det forventer vi: Det ligner en helt tæt kamp, hvor der vil blive kæmpet om enhver millimeter. Både i Herning og i Esbjerg tænker man naturligvis på deltagelse i Metal Final4 og på den konto er kampen i aften virkelig en nøglematch. 

Hold øje med: Grayson Downing viste flere gange sit høje topniveau i kampen mod Odense tirsdag. Hos Herning var Mathias From en nøglespiller i comebacket i Frederikshavn. Vigtig "mønsterbryder" for Blue Fox.

Metalligaen.tv: Kenneth Kristiansen er på plads i Herning, hvor han skal guide seerne igennem en af de store klassikere i dansk ishockey. 

Historikken: Hvert hold vandt tre kampe i fjor, og ganske bemærkelsesværdigt kom fire af sejrene - to til hver - på udebane. 

Statistikken: Jesper Thörnberg har hidtil levet op til forventningerne med 8 point (4+4) hidtil for Herning. Hos Esbjerg har man ikke rigtig fundet sin "målscorer" endnu. Philip Larsen er kommet fra defensiven og har scoret tre gange, det samme har Csanad Erdely. 

Skader/karantæner: Esbjerg stillede med hele sit mandskab i kampen i Odense tirsdag, hvor Herning var i Frederikshavn uden Christian Mieritz, Andris Dzerins og Mac Carruth. Brett Thompson afsoner sin tredje karantænedag af fem. 


OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs