Kampstart 19:30 på Kvik Hockey Arena

Der er klassisk match mellem Herning og Esbjerg i aften i det midtjyske, og skulle man dømme efter de to tidligere matcher i sæsonen mellem de to mandskaber, bliver det både tæt og underholdende. 

Begge hold har en sejr i overtid/straffe på hver sin hjemmebane, og der har været stor intensitet i begge de hidtidige opgør, som har været nogle af sæsonens bedste overhovedet. 

- Herning er et godt hold, måske med ligaens bedste danskerstamme og stærke udlændinge. Vi har spillet tætte kampe, men formået at vinde i ”overtime” både i Esbjerg og i Herning.  Det er vigtigt, at have fokus på det der virker, ikke mindst når udbyttet i en periode skuffer. Men Herning er stærke, og tabellen lyver ikke, forklarer Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

Vestjyderne er kommet elendigt fra start siden landsholdspausen og har ledt efter formen. Det er blevet til nederlag mod både Odense, Rødovre og Herlev - sidstnævnte kamp blev dog først afgjort i sidste minut. 

- Vi er nødt til at sætte ord på og illustrere de fejl, som vi begår. Og det gør vi også. Men vi kan ikke ændre på fortiden, så vi er nødt til at lægge skuffelserne bag os og se fremad. At spille er en intens oplevelse, som renser hjernen, så derfor passer den travle weekend os rigtigt godt, siger Jaspers - der også har en søndagskamp mod Aalborg forude.

Herning Blue Fox spillede en fin kamp i Frederikshavn, men det er svært at komme bagud 0-2 i det nordjyske mod de disciplinerede White Hawks-specialister. 

- Esbjerg er et rigtigt skøjtestærkt, offensivt hold som har evnen til at skabe mange målchancer. Så det er vigtigt at vi spiller kompakt, vinder vores nærkampe og står stærkt i defensiven. Vi ved at når vi spiller vores eget spil med tålmodighed, skaber vi også selv mange målchancer. Vi spiller næsten altid tætte kampe mod Esbjerg, så det kræver en koncentreret og en hårdt arbejdende indsats fra vores side hvis vil vinde kampen, siger Mathias Bau Hansen til Bluefox.dk.

Skader/karantæner: Mathias Bau Hansen er tvivlsom, testes i dag til træning, mens Bluefox.dk melder, at Daniel K. Nielsen har været sygdomsramt i løbet af ugen. Hos Esbjerg spillede man i Herlev uden Jannik Christensen, Victor Sand og Jonas Bjerrum. 

Det forventer vi: På baggrund af Esbjergs vigende form er Herning favorit - også med publikum i ryggen. Omvendt viser Esbjerg den forudsigelighed, der kan vende bøtten op og ned på en aften. 

De indbyrdes kampe: Har altså budt på to gange overtid hidtil i sæsonen. Med en sejr til hvert mandskab.

Statistikken: Esbjerg er dybt nede i formbaromeret over de fem sidste kampe, hvor vestjyderne indtager sidstepladsen. Her er Herning lige over middel med otte point. 

 


Efter søvnløse nætter: Endelig scorede Spelling OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks