Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Vigtig sejr til Rungsted i Frederikshavn forleden, hvor de forsvarende mestre arbejdede sig til 3-2 i overtid. 

Rungsted har arbejdet sig opad i tabellen på det seneste og kan med en sejr i aften over Herning faktisk spille sig ind i kampen om andenpladsen.

En sejr i ordinær tid vil betyde, at Rungsted kommer helt op i en afstand på to point af Herning, og det udfald kan i den grad fortætte kampen i toppen under Aalborg og gøre afslutningen på grundspilet superspændene og ikke-forudsigelig. 

Ind kommer dog et Herning-mandskab, der spillede to solide kampe og vandt 4-1 i både Rødovre og Odense i sidste uge. Kristoffer Astorp efter sejren i Odense fredag til Herning Folkeblad.

- En god sejr på en svær aften. Det var de tre point, vi kom efter. Selvfølgelig ville vi gerne have scoret i fem mod fem også, men vigtigst var, at vi fandt en vej til at vinde. Den evne er jo altså rigtig vigtig, fordi der snart er et slutspil, der venter, sagde han.

Statistikken: Og her kan vi straks gå over i statistikken, for Herning scorede altså tre af fire mål i powerplay i Odense - det sidste kom i tomt bur. En ganske glimrende special team-udnyttelse af midtjyderne, der med en sejr i aften kan tage et gigantisk skridt mod andenpladsen i grundspillet og dermed en gedigen seedning. Hos Rungsted kan træner Hjalmarsson glæde sig over, at holdet både er med i toppen af formbarometeret over de seneste fem og ti kampe. Topper mestrene på det rette tidspunkt?

Hold øje med: Sean Flanagan kom godt i gang i sidste uge med to gode kampe for Herning i sidste uge, ligesom Mario Lucia scorede to gange for Rungsted i Frederikshavn søndag. To nordamerikanere med opadgående formkurve, der kan blive vigtige i de kommende uger. 

Det forventer vi: At Rungsted angriber og Herning fortsætter med at rulle på med omstillinger på udebane, som midtjyderne er dygtige til. Spørgsmålet er, hvem der får først fat. Det første mål kan blive en yderst afgørende faktor.

Skader/karantæner: Juuso Pulli ude for Rungsted, der i forvejen spiller uden Anders Poulsen. Mikkel Persson er så småt i gang i 1. division, men spørgsmålet er, om han kan nå at komme i den nødvendige form. Herning var uden Nicolai Weichel i Odense, hvor Bjørn Uldall også var på holdkortet igen. 

Historikken: Herning har 10 point i fem indbyrdes kampe i denne sæson, fire af kampene er blevet afgjort med et enkelt mål. Det kunne ligne en tæt affære i aften. 


OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs