Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Rødovre blomstrede op med 3-1-sejren over Esbjerg tirsdag aften og spørgsmålet er, om det er begyndelsen på noget mere og bedre for Mighty Bulls. 

I hvert fald er der kommet lidt ekstra brændstof til klassikeren i aften mellem Rungsted og Rødovre, som har været en smule afpillet de seneste år med tabelplaceringerne og forskellen på de to hold in mente.

Rungsted har haft overhånden hidtil i den her sæson, men der er næppe tvivl om, at nordsjællænderne møder et motiveret Mighty Bulls-hold i et dobbeltopgør, hvor meget er på spil.

Rungsted er for øjeblikket ni point foran Rødovre og kan altså øge til 15 point med to sejre og dermed udviske al snak om, at Rødovre er "på jagt". Omvendt kan Rødovre med to sejre kappe afstanden og hive den helt ned til tre point og dermed skabe fornyet spænding rundt om ottendepladsen. 

Der er med andre ord meget på spil.  

- Vi skal fortsætte med at snakke om præstation og ikke, at vi er nødt til at vinde. Vi tager kampen fredag som første opgave. Mange ting kan ske fredag, som gør at forudsætningerne bliver anderledes til kampen lørdag. Så først fokus på kampen fredag, siger Rødovre-træner Magnus Sundquist. 

Rungsted spillede en tæt kamp mod Odense onsdag aften med en 2-1-sejr i overtiden til følge. Det var lidt op og ned hos Rungsted, men gennemgående kunne træner Hjalmarsson i hvert fald være tilfreds med, at defensiven stemte nogenlunde overens i det meste af kampen. 

Hold øje med: Nikolaj Rosenthal fik endelig scoret igen i Odense, og han fik tydeligvis et kæmpe skud af motivation, da han endelig fik nettet. Hos Rødovre ventes der med spænding på den nye forward Gustaf Berling, der skal fylde godt op med fysik i offensiv zone. 

Det forventer vi: At Rødovre vil komme hårdt og forsøge at arbejde sig fysisk ind i kampen og presse Rungsted med tempo i skøjterne. Får Rungsted spillet sig udenom? Det er meget på spil og det bliver stensikkert tæt. 

Skader/karantæner: Rungsted var uden Hardt og Bergholt (begge langtidsskadede) i Odense og manglede også Mattias Persson og Sebastian Sørensen (begge syge). Måske de to sidstnævnte vender tilbage? Rødovre var uden William Rørth mod Esbjerg, men fik altså også en god præstation af John Muse i stedet. Ellers fuldt hold hos Rødovre. 

De indbyrdes kampe: To tætte opgør som Rungsted har vundet med 4-3 ude og derefter 5-3 på hjemmebane i en kamp, hvor Rødovre bød op til dans og førte flere gange i løbet af kampen. 

Statistikken: Rødovre har blot lukket fem mål ind i de sidste tre kampe - endda kun tre, hvis man trækker overtiden fra og har tilsyneladende fået ny struktur under Sundquist. Rungsted havde lukket ni mål ind i de to sidste kampe før pausen, men havde altså også fået styr over defensiven i Odense, hvor der blev arbejdet godt bagude efter et første kvarter, hvor nordsjællænderne var under pres. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Esbjerg