For anden gang i sæsonen vandt Herlev i overtid over SønderjyskE

SønderjyskE-Herlev 3-4 (1-1, 0-1, 2-1) 0-1

Søndag eftermiddag skulle SønderjyskE forsøge at revanchere nederlaget tidligere på sæsonen i Ørneborgen. Gæsterne fra Herlev har imidlertid fået en fornem start på sæsonen og et selvtillidsfyldt Eagles-mandskab endte da også med igen at tage fusen på hjemmeholdet, der fortsat var uden William Pelletier og Valdemar Ahlberg, mens gæsterne manglede Anton Johansson og Lucas Carlsson.

Det blev en ganske underholdende start på opgøret. Hjemmeholdet som det spilbestemmende hold og det var derfor heller ikke ufortjent, det var sønderjyderne, der kom i front. En energisk Jacob Schmidt-Svejstrup tacklede sig til pucken i nærkamp med Noah Samsøe og serverede skiven for Gustav Nielsen, der konsekvent udnyttede Svejstrups flotte oplæg.

Kort efter tog en sprudlende Schmidt-Svejstrup en solotur og var tæt på at øge til 2-0. Noah Samsøe kom i fokus knapt halvvejs i perioden. I hjørnet vendte Samsøe, der for kort tid siden vendte tilbage efter syv kampes karantæne, rundt og satte sin stav i ansigtet på Mathias Borring.

Dommerne voterede meget længe, men endte med at sende Samsøe i bad. De fem minutters overtal kastede ingen scoringer af sig. Igen var det Schmidt-Svejstrup, der var tættest på med en hammer på tværstangen. Før sæsonstart var der hos SønderjyskE store forventninger til Joseph Jonsson, men den lange svensker har i den grad skuffet og også i powerplayet var han mere uskarp end slagterens sløve kniv.

Herlev fik momentum efter de klarede undertalsspillet rigtigt fint og tilspillede sig nu et overtag. To udvisninger til hjemmeholdet gav gæsterne gode betingelser for at spille deres ofte super effektive powerplay. Og da David Madsen sad i skammekrogen, slog nyligt tilkomne Lukas Lundvald Nielsen til med en flot 1-1 scoring. Dermed helt lige efter tyve minutters hockey i Vojens.

Anden periode blev en stillingskrig, hvor ingen af holdene formåede for alvor at få grebet om kampen. Udvisninger på begge sider gav flere overtalssituationer, men hverken hjemmeholdet eller gæsterne formåede at forvalte deres chancer fem mod fire. Spillets kvalitet var dalende og det var ikke just medrivende hockey, de to hold bød på.

Udeholdet fik dog på et tidspunkt trykket SønderjyskE langt tilbage og Pettersson måtte hive et par store redninger frem. Med bare små to minutter på klokken, så samme Pettersson dog mindre heldig ud.

Først blev Oscar Schulze narret af Oliver True og da den målfarlige forward efterfølgende helt ude fra banden sendte pucken på kassen, sejlede den ind i bunden af målet til en 2-1 føring til gæsterne.

Derfor skulle hjemmeholdet ud at jagte i tredje periode, og det gav bonus allerede efter halvandet minut.

Daniel Kønig smed på kassen fra næsten parallelt med målet og Zetterquist fumlede skiven over stregen. Det gav lidt mere gejst til SønderjyskE, der duftede muligheden for fuld gevinst. Matchen var ganske vist fortsat jævnbyrdig, men sønderjyderne lige den "my" mere angrebsivrige.

Man skulle dog helt hen til seks minutter før tid, før det gav udslag på måltavlen. Et længere pres fra værterne gav til sidst pote, da Oskar Drugge viste fornemt overblik og fandt David Madsen, der smækkede pucken i det åbne mål, 3-2. En ellers ret stemningsforladt arena vågnede op, men det blev kortvarigt.

Under to minutter senere vandt Herlev nemlig en offensiv face-off, smed skiven på kassen, og her styrede snedige Asperup den finurligt forbi Pettersson. Kort før tid havde Alexander Wiklund chancen for at lukke kampen, men pucken blev blokeret og der måtte overtid til for at finde en vinder.

Og her blev det, præcis som i sæsonens første møde, Herlev der løb med det ekstra point. Maxime Trepanier tog turen omkring målet og fik lagt den afgørende scoring ind bag Pettersson. 4-3 sejr til gæsterne, der var konsekvente, når chancen bød sig og leverede en stærk holdpræstation. SønderjyskE må sande, at de fortsat har svært ved at hive tre point hjem, og måtte i stedet trøste sig med at Jacob Schmidt-Svejstrup lyste op med flere fine offensive aktioner.