Herlev Eagles fik sin første sejr i sæsonen, da de var skarpest i Aalborg og vandt med 4-3 efter straffeslag. Det var i lange perioder en rodet og usammenhængende kamp, hvor ingen af holdene for alvor fik spillet til at fungere. Asperup og Heinerö er lige nu ligaens farligste duo

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 3-4 (1-0,0-2,2-1) Allerede fra første periodes start var det en kamp, der var præget af en række udvisninger, hvilket gjorde det svært for spillerne for alvor at finde en rytme.

Begge hold havde masser af chancer, hvor evigt farlige Matthias Asperup voldte hjemmeholdet store problem. I den anden ende var det Julian Jakobsen og Kirill Kabanov som kom frem til det meste.

Især på fart og med et højt pres var hjemmeholdet i stand til at skabe muligheder, og i periodens sidste powerplay til gæsterne var det nordjyderne som kom foran. En stor fejl fra Nicklas Heinerö i egen zone gav Tobias Ladehoff og senere Kirill Kabanov muligheden for at sende Aalborg Pirates i front.

Det lykkedes til sidst for russeren med en sikker afslutning tæt under mål.

Det blev også periodens eneste mål, trods et mindre Aalborg-pres i den sidste halvdel af perioden. Her var Julian Jakobsen blandt andet millimeter fra at gøre det til 2-0 efter en afslutning fra distancen med stor trafik foran Emil Zetterquist.

Anden periode blev betydeligt bedre for gæsterne fra Herlev Eagles, som formåede at sænke Aalborg Pirates tempo offensivt, og angribe med giftige kontrastød.

Allerede efter et minut af perioden gav det en stor mulighed, da gæsterne fik pressede pucken væk fra Lasse Bo Knudsen i nordjydernes zone. Med to skarpe pasninger endte pucken hos Mathias Hansen i slottet, som flot hamrede pucken op i det fjerneste målhjørne til 1-1.

Resten af perioden var fyldt med fejl og der var få chancer. Dog lykkedes det gæsterne at score, da Matthias Asperup scorede et af de mere atypiske powerplay-mål.

Julian Jakobsen forsøgte at sende pucken tilbage i banen for at tage tid af udvisningen, men i stedet for at ende hos en nordjysk back, kom Asperup afsted i en friløber. Herlevs danske stjerne fik flot afdriblet George Sørensen til en 1-2-scoring, hvilket også var resultatet efter anden periode.

Aalborg Pirates skulle ud at finde scoringer i kampens sidste periode, hvilket også var tydeligt i den første halvdel. Nordjyderne skabte mange chancer, men Emil Zetterquist lavede flere store redninger, mens skarpheden manglede. Især Troy Lajeunesse havde alle muligheder for at score sit første mål i Aalborg i powerplay, da han blev spillet fri, men hamrede pucken over.

Chancen var dog et forvarsel, og i næste angreb lykkedes det Joonas Niemelä at udligne efter en glimrende aflevering fra Eric Gotz. 2-2 blev til 3-2 mindre end 40 sekunder senere, da Nikolaj Carstensen flot sendte et trækskud ind ved nærmeste stolpe.

Gæsterne bed dog fra sig, og blot halvandet minut efter Aalborg var kommet foran fik Matthias Asperup bragt balance i regnskabet.

I et powerplay kom nordjydernes boxplay til at stå utroligt dybt, hvilket gav Nicklas Heinerö plads til at komme tæt ind under mål med pucken, og lægge en fin pasning over til Asperup, der uden problemer scorede i stort set frit mål. Heinerö og Asperup har i de to første kampe udgjort en uhyre farlig duo.

3-3 efter ordinær spilletid, og også efter en forlængelse, hvor Aalborg havde langt de fleste chancer. Straffeslagene endte med, at Nicklas Heinerö på smukkeste vis placerede pucken bag George Sørensen og blev matchvinder. Det blev formentlig en god bustur for Herlev-holdet hjem over de danske motorveje.

Mikkel Persson indstiller sin hockeykarriere Blake Bennett kom igen og blev matchvinder for Odense