Canadieren lander i dag i Nordjyske Bank Arena - som back

Det bliver Frederikshavn White Hawks, der får glæde af den 26-årige canadier Kyle Hope, der i dag skulle lande i Nordjylland, hvis alt går som planlagt.

Det bekræftede White Hawks-træner Jari Pasanen overfor Nordjyske i forbindelse med lokalbraget i aftes i Frederikshavn, hvor det også blev klart, at nordjyderne vil bruge den canadiske allrounder som back.

Hope har ellers spillet forward i store dele af sin karriere, men er altså i stand til at udfylde begge positioner.

- Han kommer i morgen (onsdag, red.), og så må vi se, hvornår han er klar til at spille. Jeg er glad for at få en back ind, for det har vi brug for. Så har vi seks backs, der er klar til at spille. I alt har vi syv, så vi er stadig lidt tyndt besat, men det er bedre nu, siger Jari Pasanen til Nordjyske.

Det betyder også, at Frederikshavn siger definitivt farvel til muligheden for at fortsætte sæsonen med Eemeli Räsänen, der bliver i Jokerit i KHL, men Jari Pasanen udelukker ikke, at man henter flere folk til det nordjyske. 

I givet fald skal det være en dansker eller "en bytter", for med den nye mand står Frederikshavn igen på otte imports.

Kyle Hope har i de seneste kampe for Manchester Storm i den britiske liga - hvor han kommer fra - spillet forward, og da han blev købt til klubben - i øvrigt i konkurrence med flere andre britiske mandskaber - blev han ligeledes angivet som forward. 

Men på Eliteprospects.com står han både som back og forward. 

Dog synes Hope dog i de seneste mange sæsoner mest at have været angriber, og han får mange rosende ord på vejen fra de organisationer og klubber, han har været i.

I den britiske liga er han noteret for 13 point i sæsonens 35 kampe, hvilket ikke er banebrydende på nogen måde, men altså nok til, at Manchester ikke ville slippe ham. 

- Vi er i et hundeslagsmål i kampen om pladserne i slutspillet, og det her er et tab, vi skal overkomme sammen. At tabe "Hoper" er hårdt, men vil ikke ændre fokus i vores gruppe. Jeg ønsker Kyle alt godt, han er en spiller med masser af potentiale, sagde Manchester-træner Ryan Finnerty til klubbens hjemmeside i forbindelse med skiftet. 

Inden Kyle Hope kom til Storbritannien spillede han fire glimrende sæsoner i OHL, hvor han i Oshawa blandt andre var holdkammerat med Nicklas Jensen. Derefter spillede han i den canadiske universitetsliga for Windsor, inden han rykkede til ECHL, hvor han afsluttede sidste sæson i Fort Wayne Komets med 13 point i 25 kampe.


Lassen: Når du har lavet det første mål, kommer det næste lidt nemmere VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Aalborg