Herning-angriberen er flyvende for øjeblikket. Nu ser han nettet i stedet for målmanden og forsvarsspilleren

Klokken var godt kvarter i et, da Lasse Lassen faldt i søvn i aftes.

Efter fire mål mod Odense skulle han op i dag og møde på arbejde klokken otte hos den store Herning-virksomhed IT-Relation, hvor Lassen arbejder som projektleder og står for intern uddannelse og træning i virksomheden. 

Sådan er ishockeylivet for mange danske spillere. Hårdt arbejde, men det går altid lidt lettere, når man er på "winning ways", og det er Herning for øjeblikket. I går blev det til en solid 8-2-sejr over Odense Bulldogs. 

- Vi kom egentlig lidt halvsløjt ud til kampen, og Odense fik scoret en enkelt. Heldigvis udnyttede vi hurtigt en powerplaymulighed og fik udlignet og gennemgående kørte vores powerplay rigtig godt i første periode og vi førte 4-1. Spillemæssigt kom vi meget bedre efter det i anden periode, hvor jeg synes, vi løb dem over ende og virkelig fik tempo over spillet, konstaterer Lasse Lassen. 

Han fortæller, at Herning-spillerne havde forsøgt at "advare internt" om Odenses formkurve på det seneste.

- Vi talte meget om det inden kampen. Odense ser ud til at være et forandret hold, og vi har tidligere i sæsonen haft store problemer med dem, og jeg er virkelig imponeret over den måde, de bliver ved at kæmpe på. Jeg kan forestille mig, at de har haft nogle hårde dage og perioder i løbet af den seneste tid. Heldigvis kunne vi matche deres indstilling og vi gik til opgaven med stor professionalisme. På den måde løste vi opgaven, siger Lasse Lassen. 

Selv stod han for tre powerplay-mål i første periode og lagde til med nummer fire i anden periode. 

- Det er klart nok: Når du har lavet det første mål, kommer det næste lidt nemmere. Du ser nettet mere end du ser backen og målmanden, når du skal afslutte.

- For mit eget vedkommende har jeg hele tiden prøvet at fokusere på de ting, der leder op til en scoring og forsøgt at gøre mit arbejde så godt som muligt. Jeg ved, at jeg har et godt skud og instinkt for at score, og på et eller andet tidspunkt begynder pucken at gå ind. Efter landsholdspausen i november har jeg leveret stabilt, og der er ikke gået mange kampe uden jeg har fået scoret. Noget helt andet end i den første del af sæsonen, siger Lasse Lassen til Metalligaen.dk. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Herlev Pasanen bekræfter overfor Nordjyske: Kyle Hope kommer til Frederikshavn