Et stærkt midtjysk mandskab fik has på Aalborg Pirates

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 6-2 (1-0, 4-2, 1-0)

Blue Fox var fredag aften på jagt efter revanche. Dels for det smertelige nederlag senest Aalborg Pirates gæstede Kvik Hockey Arena - dels for det hidtil eneste møde i denne sæson som gav en klar sejr til nordjyderne.

Pirates lagde ud i en kontrolleret udgave hvor man ikke forsøgte at lægge tryk på værterne, men snarere afventede hvad Blue Fox havde lagt af planer for kampen.Et tidligt powerplay gav også midtjyderne chancen for at sikre sig en drømmestart, men man fik aldrig sendt et skud mod George Sørensen.

Indledningsvis kæmpede Herning også med at finde flowet i spillet, og Aalborg lykkedes ofte med at bryde spillet i midtzonen og vende spillet. Det gav også gæsterne et par fine muligheder for at bringe sig i front.

Først var Kirill Kabanov nærgående og kort efter var det Matt Salhany der trykkede på. Begge fik afsluttet tæt under mål, men altså uden at kunne passere en velspillende Mac Carruth.

Selvom der ikke var tale om et decideret spilovertag til nogle af holdene, så var det Herning der pludselig kunne bringe sig i front. Magnus Carlsen viste i træningskampene at han kender vejen til netmaskerne, og det var en noget nær perfekt afslutning der susede op i krogen uden chance for Sørensen.

Thomas Spelling leverede lidt efter en sukkerpasning til en helt fri Pierre-Olivier Morin der dog ikke fik bugt med amerikaneren i Hernings mål. Stærk aktion fra Carruth, der viste det nødvendige niveau for at spille op med ligaens klare førerhold.

Aalborg havde også yderligere et par bud efter måltavlen inden pausen, og Herning kunne ikke føle sig for sikre på føringen man tog med sig ind i omklædningsrummet.

Målshow forude

Aalborg gik en tand længere frem og forecheckede på Herning, og det gav hurtigt pote for Garth Murrays tropper. Mathias Boesen gik hårdt mod mål, og den lige så hårde pasning fra De Naples lå perfekt til at blive styret ind over målstregen.

Det blev startskuddet til et par vilde minutter i Kvik Hockey Arena. Næste scoring faldt kort efter, da Hernings unge drenge viste vejen. Lukas Bang og Frederik Brændgaard fangede gæsterne efter en knækket stav, og sidstnævnte var stensikker på tværpasningen.

Endnu engang nåede halspeakeren knap at annoncere scoringen i højttalerne, før Pirates igen sendte udligningen på tavlen. Denne gang smuttede gæsterne afsted i en to mod en, men i stedet for tværpasningen skød Jeppe Jul Korsgaard køligt pucken ind ved forreste stolpe. 2-2 og virkelig et opgør, der levede op til forventningerne i denne periode.

Aalborg strøg sekunder senere også i powerplay og havde således bud efter føringsmålet. Anders Koch måtte dog hive i nødbremsen og kort efter fik midtjyderne et powerplay.

Jesper Thörnberg trykkede selvsagt af fra sin position ved faceoff-cirkelen, og Martin Eskildsen kastede sig hurtigt over den løse puck som han slyngede ind bag Sørensen.

Aftenens klart smukkeste scoring stod Herning også for, og det faldt ikke længe efter hjemmeholdet havde bragt sig i front for tredje gang i kampen. Jesper Thörnberg tog farten af da han krydsede blå linje og fandt Mathias From i høj fart. From tøvede ikke ét sekund med at passe på tværs af zonen hvor Brett Thompson i fri position havde masser af net at skyde efter. 4-2 til Blue Fox efter en levendegørelse af ishockeyens abc.

Blue Fox var dog ikke færdige endnu og publikum blev vidne til et deja-vu fra tirsdagens kamp mod Esbjerg. Frederik Brændgaard blev i første omgang smukt reddet af Sørensen, men anden gang kunne han fra en spids vinkel med baghånden.

En hæsblæsende anden periode gik på hæld, og Herning fik i den grad vist de offensive kvaliteter frem.

Herning i kontrol

Aalborg skulle først og fremmest have sat en prop i det sprudlende offensive spil hos Blue Fox, men var omvendt også presset frem over isen i kraft af stillingen.

Herning stillede sig en anelse længere tilbage på isen, men skulle samtidig undgå at man blev for passive.

En udvisning gav også hjemmeholdet muligheden for at lukke opgøret definitivt. Missionen lykkedes ikke da afslutningen fra Thörnberg prellede af på den fjerneste stolpe.

Et sammenstød ved banden kostede Patrick Madsen resten af kampen, og han måtte støttes fra isen. Madsen færdiggjorde sit skifte og han slipper forhåbentligt med en kortere skadespause.

Petter Hansson stod efterfølgende hårdt op på Magnus Boesen og der opstod flere og flere infights i den resterende del af kampen hvor særligt Bo Hanson og Mathias Bau havde deres kampe.

Pirates fik en chance i powerplay med godt 10 minutter tilbage af kampen, og det lignede sidste udkald for nordjyderne. Man søgte forgæves efter den afgørende pasning og fik derfor aldrig rigtig pucken på mål.

Mathias From fik en stor chance for at sætte sidste søm i kisten, men alene inde foran Sørensen blev sidstnævnte den store af de to.

Tiden løb så småt fra gæsterne der dog fik et sidste powerplay og også trak Sørensen ud af målet. Jesper Thörnberg kunne dog lukke og slukke i det tomme mål til solid jubel i Kvik Hockey Arena.

OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE Odense-direktør: Pison kan være ude for sæsonen