Et missil fra Måns Hansson afgjorde eftermiddagens dyst mellem top og bund. Herning satte gang i et stort comeback i tredje periode, men var fraværende i store dele af opgøret mod et disciplineret Rødovre-mandskab

Herning Blue Fox - Rødovre Migthy Bulls: 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Herning tog en flot afsked med Simo-Pekka Riikola der modtog kram fra spillerne og behørig hyldest fra Sektion 18. På isen blev festlighederne dog afløst af et Rødovre-hold, der med kløgt og disciplin snuppede alle tre point i Herning denne eftermiddag.

Blot 17 sekunder inde i eftermiddagens opgør strøg hjemmeholdet i powerplay, men gæsterne kunne glæde sig over at midtjyderne endnu ikke havde indstillet sigtekornet korrekt.

Herning fik dog sat sig på kampen og kunne lægge det forventede pres på Rødovre, der i dag spillede deres første kamp siden årsskiftet. Det var dog småt med chancer i en første periode selvom værterne rundede de 11 afslutninger allerede midtvejs i perioden.

Patrick Madsen måtte tage plads i straffeboksen og Rødovre altså med én af de chancer, man skulle udnytte hvis det skulle blive til tre point. Johan Lundgren var da også millimeter fra at passere Mac Carruth i et ganske velspillet powerplay.

Mathias From tog dagens næste udvisning, og denne gang slog gæsterne så til. Den store Jacob Böll tog plads foran Carruth, og han kunne lirke en retur i nettet til en overraskende Rødovre-føring.

Selvsamme Böll var nær blevet skurk i den anden ende da han tabte pucken, men han kunne ånde lettet op da From ikke fik fat i pasningen fra Phil Marinaccio. Perioden endte derfor med 1-0 til gæsterne.

Solid udebane hockey

Pekka Tirkkonen tog konsekvensen af en resultatmæssigt skidt første periode, og det var således fire nye kæder der løb på isen til anden periode.

Det kastede igen en tidlig overtals-situation af sig, men ganske uventet kunne Rødovre øge til 2-0, da Herning havde en afventende udvisning hængende over hovedet. Christian Thunbo afsluttede en omstilling med at sende pucken i kassen.

Morten Poulsen blev spillet fri foran mål men fik slet ikke ram på pucken, og det lignede efterhånden en af de dage hvor spillet bare ikke fungerede for hjemmeholdet.

Rødovre fik et nyt powerplay kort efter og en scoring til gæsterne her fornemmede man kunne vise sig afgørende. Et nøglemoment i kampen på Kvik Hockey Arena. Herning overlevede og blev fuldtallig og Andris Dzerins var tæt på at sætte den forløsende scoring med en stærk afslutning. En udvisning til Nicklas Jensen gav Blue Fox muligheden i endnu et powerplay, men det hang stadig ikke sammen for ligaens tophold.

Frustrationerne var ved at blive synlige i ansigterne på de midtjyske spillere, og man havde nu blot 20 minutter til at afværge en regulær fiasko, mens Rødovre-spillerne gled til pause efter en næsten helt perfekt udebaneindsats.

Comebacket blev forgæves

Når spillet på isen ikke kører har man ofte brug for en solopræstation eller en tilfældighed. Sidstnævnte var tilfældet denne eftermiddag for Herning, da en returpuck fra William Rørth endte for bladet af Brett Perlini som konsekvent sendte pucken i nettet.

Phil Marinaccio brændte en kæmpe chance kort efter, og pludselig syntes både hjemmehold og fans at være vækket fra en dvalelignende tilstand.

William Rørth havde nu rigeligt at se til, og måtte afværge flere gange inden han igen måtte kapitulere. Mathias From afsluttede fra faceoff-cirkelen og så var der altså udlignet til 2-2.

Rødovre tog time.out, men allerede minuttet efter stod Thomas Andersen fri foran mål. Tid og plads var der nok af, men denne gang fik Rørth afvist midtjyderne.

Rødovre syntes at have reddet stormen af, og man kom nu også selv frem til den første afslutning i perioden. I den anden ende fik William Rørth nok engang afværget en kæmpe chance på en helt blank Mads Christensen.

Et powerplay med lidt over fem minutter igen gav Blue Fox muligheden for at fuldende comebacket. Mads Christensen missede på tomt mål, og Johan Lundgren blev lukket ned alene med Mac Carruth, da Rødovre pludselig kom af sted trods undertal.

Lukas Bang fulgte op på en afslutning og dummede sig ved at slashe William Rørth, og så kunne Rødovre potentielt afgøre sagerne i powerplay.

I powerplay fik man ikke afgjort det, men i kølvandet på udvisningen klappede Måns Hansson pucken i nettet. Dermed snupper Rødovre alle tre point på en eftermiddag, hvor hjemmeholdet vågnede sent op. Det fik Rødovre udnyttet og har nu taget flotte skalpe både i Aalborg og Herning på det seneste.

Håbet om slutspil lever stadig på Vestegnen.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Rødovre Udveksling i Norge: Metal Liga-dommere får sund, international erfaring