Daniel Bøjle og Frederik Sønderberg Andersen på plads til kampe i Fjordkraft-Ligaen i det norske

Endnu engang er de danske Metal Liga-dommere på udveksling for at indsamle skarp, international erfaring og mærke presset fra andre steder end i hverdagen på samme isflader og kendte aktører at styre. 

I den her weekend - hvis man regner torsdag med - har to danske dommere været med til at styre et par kampe i den norske Fjordkraft-Liga, der er en den bedste række i vores naboland.

Hoveddommer Daniel Bøjle og linjedommer Frederik Sønderberg Andersen var torsdag en del af den kvartet, der dømte Frisk/Asker-Stjernen, inden det lørdag gik løs i kampen mellem Manglerud/Star og Stjernen fra Fredrikstad.

Omvendt er et par norske dommere nede for at dømme danske kampe: Således var der norske "striber" til kampen mellem Esbjerg og Rungsted forleden, ligesom det også er tilfældet, når Herning og Rødovre tørner sammen i eftermiddag. 

- Jeg har mødt et par af mine norske meddommere før ved IIHF, landskampe og andre lignede samlinger. Det er virkelig givende at komme ud og “se” hvordan procedurer og rutiner samt niveau og standarden er i andre ligaer og blandt andre dommere. Og så er det fantastisk at få nye bekendtskaber - som ofte bliver til venner - i vores lille “dommerverden”, siger Daniel Bøjle efter den første kamp på norsk is er overstået.

- Spillet er mere fysisk i Norge, men ellers er niveauet vel ganske sammenligneligt med Metal Ligaen. Der er ret god disciplin blandt spillere og trænere, og en sund gensidig respekt blandt spillere og dommere. Hvilket jeg i øvrigt også mener det er i den danske liga, siger Daniel Bøjle. 
Det er ikke første gang, danske dommere "udveksler" med kolleger fra andre nationer. Tværtimod. I mange sæsoner har danske og britiske dommere byttet roller og ligaer og i denne sæson gælder det altså Norge. Der bliver flere udvekslinger i løbet af foråret, siger den danske dommerchef Kim Pedersen. 
- Det er rigtig sundt og godt for vores dommere at komme ud og fornemme, hvordan niveauet er i andre ligaer. I vores uddannelse af dommere satser vi hårdt på, at de kommer ud i verden. Det er til gavn for alle og for Metal Ligaen, siger Kim Pedersen.
Daniel Bøjle: 

- Det er fantastisk at opleve den passion, der er i den danske liga omkring dommergerningen, er på samme måde i Norge. Vi kæmper benhårdt for at levere varen - og gode kampe og ledelse hver gang vi går på isen, siger han. 

Rødovre-sensation: Sen sejr i Herning OPTAKT: Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls