Mighty Bulls stoppede nederlagsstimen i sidste spillerunde

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 3-2 STR (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0): Rødovre og Frederikshavn mødtes tirsdag aften i Rødovre Centrum Arena i sidste grundspilskamp i denne sæsons Metal Ligaen. Begge hold mødte op til kampen med en nederlagsstime, så der var sult efter sejr fra begge sider.

Nøjagtig som i fredagens kamp mod Aalborg blev kampen afviklet uden tilskuere som følge af restriktionerne omkring coronavirussen. Gæsterne lagde bedst ud, men Rødovre slog tilbage og endte med en udligning et minut før tid. Kampen fandt sin afgørelse i straffeslag, hvor Marko Virtala som den eneste sendte pucken i netmaskerne.

Rødovre kunne dermed tage afsked med grundspillet med en sejr – første gang i ni kampe. Frederikshavn led sit fjerde nederlag på stribe og fik dermed ikke en god afslutning på grundspillet.

Kampen var små fire minutter gammel, da Dane Fox bragte gæsterne foran på et fladt forsøg fra højre i slottet. Matt O’Connor var passeret, og Rødovre fik en svær indledning på opgøret.

Spillet bølgede herefter en masse frem og tilbage over isen, uden at holdene kom frem til de helt åbne chancer. Ingen af holdene præsterede flydende spil med deraf følgende muligheder. Et lille overtag til gæsterne i spillet.

Første udvisning i matchen tilfaldt Rødovers Frederik Kaels med tre minutter til pause. Frederikshavns Kyle Hope havde et klingende forsøg på stolpen, og ellers holdt Rødovre modstanderne fra fadet gennem de to minutter.

Gæsterne med smal føring efter 20 minutter. En periode, der blot tog små 24 minutter at afvikle. Et par sekunder langsommere end den hurtigste periode i fredags mod Aalborg.

Lidt over to minutter inde i anden periode øgede Nikolaj Krag Christensen til 0-2 efter en stærk start på perioden fra gæsterne. Han styrede pucken ind bag Matt O’Connor efter skud fra Patrick Madsen, og gæsterne fik udbytte af tungt pres på hjemmeholdet.

Rødovre fik sit første powerplay efter fire minutter, men hjemmeholdet havde ikke et eneste skud på mål. Langsommelig og usikker omgang med pucken gjorde det let for gæsterne.

Kort efter udvisningens udløb fik Rødovre den mulighed, der ikke blev skabt forinden. Steffen Klarskov sendte pucken ind efter forarbejde af Marko Virtala, og så var der reduceret efter otte minutter. Også Miro Keskitalo bød ind på Tadeas Galansky i gæsternes mål.

Efter reduceringen kom Rødovre langt bedre med i begivenhederne. Matthias Asperup, Steffen Klarskov – og Keskitalo på stolpen – kunne alle have bragt balance på måltavlen i de efterfølgende minutter. Frederikshavn tog en timeout efter nogle gode Rødovre-minutter.

Masser af chancer i denne fase; Marko Virtala og Dane Fox med gode muligheder for deres respektive hold. Mere pågående, tempofyldt og chancesøgende spil fra særligt Rødovres stave i den midterste periode. Gæsterne dog stadig med smal føring inden de sidste 20 minutter.

Frederikshavn med powerplay kort inde i tredje periode uden at skabe noget farligt. André Pison med bedste mulighed i de to minutter, da han slog til en løs puck tæt på mål. Tadeas Galansky med sikker indgriben.

Der stod Frederikshavn på det meste i minutterne herefter med hurtigt spil, hvor især Dane Fox bød sig til med farlighed i flere omgange.

Rødovre spillede sig langsomt tilbage i kampen og bød ind til et ganske tempofyldt spil. Stadig muligheder til hjemmeholdet, mens gæsterne samtidig helt tydeligt var opsatte på at øge føringen. Anders Eriksson med solid afslutning på Matt O’Connor med tre minutter igen, men den canadiske keeper skred sikkert ind.

Christoffer Frederikshavn slap gennem Rødovres forsvar, men også her reddede O’Connor. Rødovre satte straks den anden vej, og så kunne Matthias Asperup lægge pucken ind til 2-2 med 55 sekunder igen.

Det blev også resultatet efter ordinær spilletid, og kampen skulle afgøres i overtid eller straffeslag. De fem ekstraminutter forløb uden de helt åbne chancer, og holdene tog således kampen helt ud i grundspillets sidste kamp.

På straffeslag faldt afgørelsen i fjerde runde. Her kunne Marko Virtala sende pucken ind bag Tadeas Galansky, mens Nikolaj Krag Christensen efterfølgende missede på Matt O’Connor.

Rødovre vandt dermed sin første sejr i ni kampe, og grundspillet blev således sluttet på bedste vis. Det rykker dog ikke noget i stillingen, hvor hjemmeholdet i forvejen var sikker på ottendepladsen.

Rungsted sikrede sig fjerdepladsen i målrig fynsk affære DALE MITCHELL tilbage i Odense efter sommerferien