Esbjerg måtte drage fra Rødovre med en enkelt pind i bagagen

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 2-1 (1-0, 0-1, 0-0 )0-0, 1-0

Eftermiddagshockey denne første dag i oktober, bød gæsterne fra Esbjerg indenfor i Rødovre Skøjte Arena. To hold med pilen modsat retning. Hjemmeholdet uden point de sidste fire kampe, hvor holdet stille og roligt er blevet mere og mere modløst. Esbjerg er blevet bedre og bedre siden starten på turneringen, men i Rødovre kan alt ske. Og det skete. Hjemmeholdet rejste sig og tvang kampen ud i den ultimative afgørelse og to tiltrængte point i tabellen.

Kampens åbning var livlig med initiativrigt spil fra begge mandskaber. Hos tyrene var William Rørth igen at finde i kassen, medens Christian Elmose Christensen havde fået tjansen hos gæsterne.

En friløber til hjemmeholdets Frank Gymer efter et par minutter blev afværget, men spillet indikerede viljen var der hos Rødovre, og det var lige som et vendepunkt hvor gæsterne efterfølgende blev noget presset. Dog ingen mål men et stolpeskud blev det til.

Midtvejs diskede William Rørth op med at par gedigne klasseredninger for at holde tyrene inde i kampen.

Åbningskassen gik fortjent til hjemmeholdet, der fik presset en løs puck i mål i et overtalsspil. Det var Sami Moilanen, der eksekverede.

En underholdende første periode sluttede således med en spinkel hjemmeføring, hvor især Frank Gymer virkede i hopla.

Anden periode startede hvor første slap, - med hjemmeholdet i kontrol, men en spiller for meget på isen kostede en udvisning. Muligheden for gæsterne bød dog ikke på de store muligheder.

Det var dog tæt på udligning for Esbjerg, men stolpen reddede for hjemmeholdet, og efterfølgende kom Frank Gymer atter igennem helt fri, men misbrugte muligheden for at sende hjemmeholdet op med to.

Gæsterne bød ind med lidt mere fysisk spil midt i perioden, men det havde ikke den store effekt. Disciplinen er dog et indsatsområde for hjemmeholdet, der trak en unødvendig udvisning i slutningen af anden periode, men Rørth kom igen i vejen for alle skud, godt hjulpet af et hårdtarbejdende boxplay.

Med små fire minutter tilbage af perioden endnu en unødvendig udvisning til tyrene, og denne gang kunne ingen forhindre en udligning. Det var Jeff King der tæt under mål scorede til 1-1.

Mod slutningen missede Mads Eller en oplagt mulighed for at sende hjemmeholdet i front da han slapt sendte den store mulighed forbi mål.

Gæsterne kom ud til tredje periode med et vildt udtryk, der satte hjemmeholdet under stort pres som kulminerede med endnu en udvisning til tyrene. Overtalsspillet gav intet til gæsterne udover det øgede indsatsen fra hjemmeholdet.

De sidste tyve minutter var underholdende spil i meget højt tempo, hvor den ene chance afløste den anden, med en lille overvægt til gæsterne, men mål kom der ikke.

Med under et minut tilbage at perioden trak Rødovre endnu engang i nødbremsen, og det var tæt på at koste, men endnu en mirakelredning af William Rørth holdt tyrene inde i kampen, der skulle finde sin vinder i overtid, hvor den manglende kynisme fra begge mandskaber blev stillet lidt til skue.

Bonuspointet skulle findes på straffeslag og det blev naturligvis fristes man til at sige, hentet med to redninger af dagens mand i Rødovre William Rørth, samt forløsende mål af Sami Moilanen og Marcus Almquist sørgede for oprejsning til de hårdt prøvede tyre. Esbjerg tabte to point i kapløbet om Metal Final4-pladserne.

GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Aalborg Aalborg vandt fortjent det nordjyske derby