Theo Keilin både åbnede og lukkede scoringerne denne aften, da Rungsted hjemme tog imod Herning. En tempofyldt match endte retfærdigvis uafgjort, inden svenskeren altså blev matchvinder.

Rungsted Seier Capital - Herning Blue Fox: 4-3 (0-0, 2-1, 1-2) 1-0

En ganske tempofyldt start blev næsten en regulær drømmestart for værterne da Jesper Frisell pludselig strøg igennem og kunne afslutte på Mathias Seldrup i Herning-målet. Afslutningen fejlede intet fra den svenske back, men skuddet peb desværre for ham forbi stolpen.

Generelt et mindre overtag til værterne fra kampens begyndelse hvor man stod godt i midtzonen og selv skabte et par chancer. En af dem faldt til Steve Whitney der i en gunstig position måtte se sit forsøg reddet af Seldrup.

Hjemmeholdet var først over de fleste pucke og Herning havde mere end svært ved at skabe noget inde omkring Oskar Östlund. Første gang man endelig fik bidt sig fast i offensiv zone faldt chancen til Brett Thompson der dog ikke havde held med at overliste den svenske keeper.

Herning blev bedre som perioden skred frem og fik også spillet Morten Poulsen frem til en stor chance. Opmærksomt defensivt spil forpurrede afslutningen og derfor gik holdene til pause med samme stilling som ved kampstart.

Værterne huggede til

Rungsted startede igen perioden bedst ud, men kampens hidtil største chance tilfaldt midtjyderne der slog kontra. Maxim Popovic susede ned mod Östlund og han var svært uheldig med sin afslutning på stolpen.

Scenariet gentog sig minuttet efter, da Herning igen var hurtige i en omstilling. Pasningen på tværs af zonen endte ved Aleksi Ainali der altså også fik overlistet keeperen, men igen tog stolpen fra for hjemmeholdet.

Det lå således ikke i kortene, at Rungsted skulle først på tavlen, men da Theo Keilin sled sig fri fra sin markering fandt han hullet bag Seldrup og sendte pucken i nettet til 1-0.

Herning skulle dog hurtigt slå tilbage og fik også fortjent nok udlignet. Morten Poulsen sendte en maskeret pasning afsted, der fuldstændig snød Östlund, og så var det en smal sag for Mathias Bau at finde netmaskerne.

Værterne slog ikke til i kampens første powerplay, men det gjorde de til gengæld på flotteste vis kort efter Herning blev fuldtallige. Steve Whitney passede ind i banen til Ludvig Elvenes der hurtigt passede tilbage til en helt fri Marc-Olivier Roy, der ikke kunne undgå at gøre det til 2-1.

Blue Fox fik ikke slået kapital af deres første chance i powerplay, og derfor var værterne altså i front inden tredje periode.

Comeback-Carlsen

Blue Fox skulle altså ud og jagte i tredje periode og man fik også en stor chance for at sætte udligningen tidligt. Hjalte Thomsen fik oceaner af tid og plads, men den unge midtjyde mangler lige det sidste output og Östlund parrerede med skinnen.

Gæsterne fortsatte med at trykke på og Rungsted skal roses for at arbejde stenhårdt i egen zone foran Östlund. Det var svært for de midtjyske angribere for alvor at blive farlige og selv forsøgte man sig gerne på omstillingerne.

Derfor lignede det også afgørelsen på kampen, da hjemmeholdet netop slog til på en omstilling. Steve Whitney var fri langs den ene side og iskoldt sendte han pucken mellem benene på Seldrup til 3-1.

Herning ville det dog anderledes og kort efter scoring hamrede Magnus Carlsen en tilfældig puck ind bag en chanceløs Östlund. Ikke så meget slinger i valsen hos Carlsen der bare resolut trykkede reduceringen i kassen.

Gæsterne kunne være glade for deres fjerdekæde denne aften, for da de igen indtog isen gav det endnu en kasse. Lukas Bang smed en puck ind mellem venner og fjender og hurtigst på returen var Carlsen der altså igen nettede for Herning.

Stillingen 3-3 holdt hele vejen og kampen måtte afgøres i forlænget spilletid. Her blev en grum fejl af rutinerede Ainali afgørende og Theo Keilin blev matchvinder efter at have first-timet pucken ind bag en chanceløs Seldrup.

Martin Pärna: En lærerig uge i Frederikshavn ODENSE BULLDOGS spillede sig op på førstepladsen i Metal Ligaen