De forsvarende mestre tog den tredje sejr på stribe over rivalerne i denne sæson

Rungsted Seier Capital - Rødovre Mighty Bulls 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Top mod bund i Bitcoin Arena denne fredag aften. Kunne gæsterne hente lidt point igen, eller var hjemmeholdet for stor en mundfuld? Rødovres Gustaf Berling fik en god debut og bliver en stor gevinst for bundproppen, der dog ikke kunne pille ved hjemmeholdets fortjente sejr, og måtte rejse tomhændet hjem til Vestegnen.

Åbningen på matchen var med stor fokus på defensiven, men det var Rungsted ligeglad med, da Frederik Bjerrum efter fem minutter kunne styre Marcus Olssons forsøg ind bag John Muse i tyrekassen, og dermed sætte kampens første kasse. Scoringen kom efter et par panik icings fra gæsterne, der virkede rådvilde i spillet. En udvisning til gæsternes Maksim Popovic kort efter bragte en kæmpe chance til hjemmeholdet, men Rødovre red stormen af.

Gæsterne blev presset hårdt i tiden, der fulgte og havde deres udfordringer mod topholdet, men det var som om tiden arbejde i Rødovres favør og de nærmede sig en udligning og Rungsted slog befrierne (icing).

En helt ufarlig situation bag eget mål af Rødovres Brady Vail, der på bedste juniorvis forærede pucken til Frederik Bjerrum, som køligt spillede Donat Szita blank til scoring. Noget af en mavepuster for gæsterne der måtte se deres spæde optimisme for point fordufte.

Hjemmeholdet trak deres første udvisning med små fem minutter til pause, det var William Back der røg ud. Under endnu en afventende udvisning til hjemmeholdets keeper David Grubak bragte Rødovre sig tilbage i kampen. Det var Jonatan Nielsen assisteret af Oliver Kjær der blev krediteret reduceringen. Rødovre fik også udlignet, - dommeren bag mål markerede for scoring, men spillet blev efterfølgende gennemset og underkendt. Dommertække havde Rødovre i ikke i en situation, der var til at fortolke.

Helhedsindtrykket af en lige første periode var, at fejlene var lige mellem kombattanterne, men hvor hjemmeholdet bare lige var den my bedre til at udnytte disse, og dermed fortjent oppe med en pind.

Anden periode startede med gæsterne i overtal i halvandet minut. Gustav Green var ude til afkøling. Ingen mål.

Mellemperioden var kendetegnet ved få afslutninger og mest spil på ydersiden samt mange uforløste forsøg på mirakelpasninger. Tempoet var måske lige skruet for højt op i begge lejre.

Rødovres Magnus Povlsen blev udvist sidst i perioden, og man så i den forbindelse flere sammenhængende afleveringer, men mål fik vi ikke i den sekvens. End ikke en kvalificeret afslutning blev der genereret.

Tredje periode var do or die for gæsterne, men efter et par minutter burde Rasmus T. Andersson have lukket kampen til hjemmeholdets fordel, men misbrugte direktøren. Rødovre fortsatte dog opportunistisk deres forsøg på at skabe balance i regnskabet, medens Rungsted lurede på kontra angreb.

Efter ni minutter havde gæsterne deres hidtil største mulighed i perioden, da Jonathan Brinkman Andersen blev spillet fri i slottet, men overplacerede forsøget. Det var i en sekvens, hvor hjemmeholdet grundet icings var spillet helt flad.

Herefter fulgte slagtilbud på store tilbud i begge ender men ingen forløsning på kampen.

Tomt mål hos Rødovre med et minut tilbage rykkede endeligt på scoreboardet. Henrik Hetta satte bladet på en pasning fra Nikolaj Rosenthal der opsnappede en løs puck i egen zone og satte Rungsted på kursen mod sejren.

Allerede i morgen har Rødovre mulighed for revanche, når konstellationen vendes om og drejer til Rødovre. 


VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Rødovre White Hawks holdt fast i tredjepladsen