Frederikshavn tog sejren mod SønderjyskE, der først begyndte at spille hockey i de sidste tyve minutter.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

White Hawks tog i aften en fortjent sejr over et gæstehold fra Sønderjylland, der først begyndte at spille hockey i tredje periode. Vendelboerne holder dermed fast i tredjepladsen, som SønderjyskE ellers kunne gribe ud efter i aften, hvis de havde taget sejren i Nordjyske Bank Arena.

Det var også hjemmeholdet der indledte klart bedst i aftenenes kamp, hvor de fik lagt et stort tryk på defensiven og Patrick Galbraith. Takket være to udvisninger til SønderjyskE, fik høgene også bragt sig i spidsen allerede efter tre minutter. Det var rent finsk, da Eemeli Räsänen, assisteret af landsmanden Elias Ulander, sendte skiven ind bag Galbraith. Drømmestart for vendelboerne, der havde noget at bevise oven på blamagen i Herlev i mandags.

Kritikken er nådesløs i Frederikshavn når det går skidt. Fem point i de seneste fem kampe, er ikke hvad man finder sig i blandt de værste kritikere. Mon ikke de trods alt var tilfreds med det de så i første periode. På et tidspunkt var skudstatistikken 10-1 til hjemmeholdet, men måltavlen forblev dog ved de 1-0 efter 20 minutter.

SønderjyskE kom bedre med mod slutningen af perioden, og flere gange arbejdede de tæt på Mathias Seldrup. Høge-keeperen var ikke tilfreds, og klagede sin nød til dommerne. Uden det dog ændrede noget.

Dramatisk blev det også i Nordjyske Bank Arena, men det var på tilskuerpladserne. En tilskuer blev ramt i hovedet af pucken, og væltede straks bagover. Det så alvorligt ud, men heldigvis var en læge hurtig til at reagere. Vi håber det bedste, og ønsker god bedring til den uheldige tilskuer.

Anden periode åbnede ganske livligt. Salhany havde en gigant chance som Seldrup fremragende tog sig af. Herefter blev pucken flyttet op i den anden ende, og her kunne Christopher Frederiksen sende pucken ind bag Galbratih til 2-0.

Bortset fra et par gode aktioner af William Boysen, så var det ikke meget vi så til SønderjyskE i den første halvdel af kampen. Masser af uprovokerede fejl, som vi aldrig ser fra Simionis mandskab, gjorde, at hjemmeholdet fik masser af plads, og buldrede frem på isen.

Der skulle en udvisning til, før gæsterne for alvor fik sat sig i scene foran hjemmeholdets bur. Ulander måtte i straffeboksen, og det udnyttede Steffen Frank med en herlig scoring, hvor han følte pucken op i krydset. 2-1, og jubel blandt de 30-40 medrejsende supportere fra Sønderjylland.

Men det var ikke sønderjydernes aften. Blot tre minutter senere kunne Christoffer Åkesson bringe vendelboerne foran 3-1. Han fulgte med op, og tæt under mål fik han sendt pucken ind bag stregen. Sønderjyderne protesterede, og dommerne lavede straks tegn til et gennemtjek. Efter et par minutter var dommen klar, og målet blev godkendt. Det satte de sig ikke tilfreds med i sønderjydernes lejr, og de tog derfor en Challenge. Tåbeligt at gæsterne, der heller ikke her fik medhold af dommerne, så nu måtte de ud over en scoring imod, også tage imod en to minutters udvisning for den fejlslagne Challenge.

Den udnyttede White Hawks også, da Galbraith ikke fik helt fat i et skud. Pucken lå løs bag ham, og både Jesper Jensen og Christopher Frederiksen kunne i fællesskab skrabe den det sidste stykke over stregen. Kaptajn Jensen blev noteret for scoringen, men mon ikke de to får deres diskussion i omklædningsrummet om, hvem der faktisk rørte pucken sidst.

Publikum i Nordjyske Bank Arena var ligeglade med hvem der scorede, det vigtigste var måltavlen, der nu sagde 4-1. Der var fredagsfest i Frederikshavn indtil videre.

Simioni havde sikkert talt med store bogstaver i pausen, og hans mandskab kom da også ud med en form for trods reaktion i tredje periode. Så meget, at Jari Pasanen i den anden boks måtte ty til en time out efter bare 2:22 af tredje periode. Finnen ville lige være sikker på hans spillere var klar over at kampen ikke var overstået.

De legede dog stadig med ilden, og Salhany fik endnu en friløber. Igen var Seldrup i vejen, og hjemmeholdet slap med skrækken. Men gæsterne pressede virkelig på for en ny udvikling i kampen, og det må ærgre Simioni, at hans mandskab først begyndte at spille ishockey i tredje periode.

Det blev aldrig rigtig spændende, og med tre minutter igen blev gæsterne ramt af en udvisning. Derfor var den afgørende slutspurt spoleret for Mario Simioni, der dog tog en time out da holdet igen var fuldtallige.

Galbraith ud af kassen, men det gav ingen yderligere scoringer. Derfor kunne høgene fortjent lade sig hylde af fansene, der gjorde deres til at bakke de lokale helte op i aften.

Rungsted havde marginalerne i tæt klassiker mod Rødovre CONTINENTAL CUP: Hviderussisk sejr i åbningskampen