HK Gomel slog Olimp Riga med 3-1

HK Gomel - Olimp Riga 3-1 (2-0, 0-1, 1-0) Den første kamp i Continental Cup gruppe F stod mellem hviderussiske Gomel og lettiske Riga, der havde kvalificeret sig til gruppen efter en spændende gruppe i kvartfinalen. Gomel kom med fire kæder, mens Olimp stillede til start med tre hele kæder samt et par ekstra forwards.

Gomel tog sejren i den første kamp i gruppen i en kamp, hvor det virkede til, at der var en del mere på spil end de tre point i tabellen. Nationerne som de repræsenterer i Continental Cup skulle have delt værtsskabet ved det seneste VM, men det endte med, at Letland afholdte det alene efter en del politik, der fik Hviderusland frataget værtsskabet.

Gomel sad på kampen fra begyndelsen, hvor de spillede mere fysisk, og da Olimp ville spille med på det, så kostede det en udvisning, hvilket Gomel udnyttede til fulde, da Nikolai Suslo stod helt fri og let kunne bringe Gomel foran efter 4:35. Riga kom til enkelte chancer efterfølgende, men det var Gomel, der var farligst.

Et par minutter måtte Rigas kaptajn, Georgjis Pujacs, til afkøling et par minutter efter en knætackling, og igen udnyttede Gomel muligheden til at komme yderligere foran, da Dmiitri Ambrozheichik sendte pucken i nettet bag Andrey Bonch-Bruevich, der for et par sæsoner siden var omkring Frederikshavns hold i 1. division samt U20-holdet.

Gomel sad på spillet, og det var kun personlige fejl, der gjorde Olimp farlige, hvor Kristians Zelts kom alene mod mål, men Andrei Grishenko fik lukket ned mellem benene, og chancen løb ud i sandet.

1. periode endte med en smule dramatik, da Gomels Maxim Magaletski skød på mål efter, at fløjten havde lydt til pausen, hvilket var med til at skabe en del tumult i det ene hjørne. Det endte med en udvisning til hvert hold, og Gomel kunne gå til pausen med en føring på 2-0 efter, at de havde udnyttet deres muligheder i powerplay.7

Olimp kom ud til 2. periode med en del mere momentum og meget bedre fart i skøjterne og fik kombineret til en del chancer. Olimp fik ramt af et par udvisninger i den første halvdel af perioden, hvor man havde fornemmelsen af, at hvis det blev 3-0 til Gomel, så ville kampen være afgjort.

Olimp stod godt imod i begge omgange, hvor de var i undertal, og lukkede ned for Gomel, så de ikke kom frem til de helt store chancer, som de havde gjort tidligere. Halvvejs i perioden fik Olimp reduceret, da pucken endte ved den mangeårige lettiske landsholdsspiller, Mikelis Redlihs, og fra en position midt i slottet svigtede han ikke, og fik bragt Olimp helt ind i kampen igen.

Olimp kæmpede for at udligne, men det lykkedes ikke inden, at perioden var slut. Olimp vandt perioden med 0-1, men var stadig nede med 2-1 efter de første to perioder.

Olimp skulle jagte i 3. periode for at få udlignet, så Gomel kunne spille mere afventende, og det tog ikke lang tid før, at Gomel havde bragt sig på 3-1, da Alexei Kudryavtsev tog pucken ind og blueline og hamrede pucken over skulderen på målmanden og i nettet. Gomel fik en gylden mulighed for at lukke kampen et par minutter senere, da Olimp tog endnu en udvisning, men Gomel formåede ikked at score i powerplay.

Olimp skulle satse for at komme tilbage i kampen, og de fik også en god mulighed med små fem minutter igen, da Olimp kom i powerplay. Det lykkedes ikke for Olimp at få sat et større pres på mål, og da Olimp med lidt over to minutter igen af 3. periode tog en udvisning, så var kampen lukket. Olimp fik ikke muligheden for at satse uden målmand mod slutningen.

Gomel kunne lade tiden løbe af uret, og kunne notere sine tre første point på kontoen ved Continental Cup med en sejr på 3-1.

White Hawks holdt fast i tredjepladsen CONTINENTAL CUP: Aalborg byder ind til international hockeyfest