I eftermiddag går det løs - Aalborg møder Sheffield Steelers i aften

International ishockey og fire holds-puljer er altid en underholdende og spændende affære.

Det kan undertegnede garantere, og over en weekend kan ALT ske, når fire mandskaber tørner sammen. I Aalborg begynder festen i dag klokken 13 og vi kan kun opfordre til, at man møder ind til hockey over weekenden - altid charmerende at se forskellige stilarter dyste mod hinanden.

HK Olimp fra Letlands hovedstad Riga og HK Gomel fra Hviderusland er de første to hold, der mødes - klokken 16 er åbning af puljen i Sparekassen Danmark Isarena. 

19:30 møder Aalborg Pirates - formentlig med Johan Skinnars og måske med Højbjerg-brødrene tilbage - til en højinteressant duel med Sheffield Steelers. Den britiske traditionsklub har adskillige tidligere Metal Liga-spillere på holdet, som klubbens hjemmeside skitserer.

I defensiven er der Evan Mosey, der var i Herning tilbage i 2018/19-sæsonen, hvor han fik 13 kampe, inden han vendte tilbage til den britiske liga, hvor han spillede for Nottingham Panthers. David Phillips, der spillede for SønderjyskE tilbage i 2011/12-sæsonen, hvor han kom til holdet mod slutningen af sæsonen og spillede slutspillet for SønderjyskE. Adrian Saxrud Danielsen var omkring Herlev Eagles i 2015/16 sæsonen, hvor han endte med seks point i 19 kampe.

Derudover er der også spillere i de offensive kæder, der burde ringe en klokke for danske ishockeyfans, hvor Sheffield Steelers stiller med John Armstrong (Odense 2015/16), Brendan Connolly (Rungsted 2016/17), Anthony DeLuca (Frederikshavn 2017/18) samt Marc-Olivier Vallerand (Odense 2013/14).

Derudover kommer Sheffield med spillere, der har spillet kampe i NHL, hvor Keaton Ellerby står for størstedelen af disse kampe. Han har spillet 212 kampe i NHL, hvor størstedelen af dem er spillet for Florida Panthers, mens han har også været omkring Los Angeles Kings og Winnipeg Jets tilbage i 2014/15 sæsonen. Der er også flere spillere, der har spillet adskillige VM turneringer for Storbritannien, så det er et meget rutineret hold, der kommer på besøg i Sparekassen Danmark Isarena.

Udgangspunktet og målet for Aalborg Pirates er en placering i top to, der giver adgang til Super Final, der spilles i januar. Kommer nordjyderne så langt, er der basis for at gentage SønderjyskE's triumf fra vinteren 2020, hvor holdet fra Vojens vandt på Continental Cup på hjemmebane.

Så langt tænker man dog ikke i det nordjyske endnu, det gælder "kamp for kamp" og det er kvalitetsmodstand, nordjyderne er oppe imod i aften. Den britiske liga er styrket med årene og hvis Metal Ligaen kommer med mere ungdom og tempo i skøjterne, så kommer Elite Ice Hockey League med masser af rutine fra Europa og Nordamerika. 

ALLE KAMPE streames direkte på Nordjyske.dk.


CONTINENTAL CUP: Hviderussisk sejr i åbningskampen OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE