De forsvarende mestre sled sig videre i en dramatisk og helt lige semifinale mod Herlev som endte 2-1 til Rungsted efter straffeslag.

Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles 2-1 (0-1,1-0,0-0) 0-0,1-0 Wanna Play a Game? stod der på Rungsted-fansenes kæmpemæssige – og i øvrigt fantasifuldt udførte tifo – der blev hældt ud over tribunen inden Metal Final4-semifinalen mod Herlev. Billedet var en slags joker med slips, der havde en vingeskudt ørn under sig.

Stærk opladning til matchen og stor opbakning til begge hold, der havde taget et flot antal supportere med – tidspunktet og afstanden taget i betragtning.

Herlev svarede hurtigt på Rungsted-fansenes spørgsmål efter en stille indledning på kampen. Eagles overlevede uden problemer en tidlig udvisning til Magnus Molge, og halvvejs inde i perioden tog ørnenes evigt farlige imports fat.

Johan Skinnars tog i pucken bag mål, smed en pasning op til Acke Ringström. Den store back drog dybt ind foran Thomas Lillies mål og flåede pucken ind bag Rungsted-målmand. Ekstase i Herlev-enden.

Rungsted-fansene havde fået svar på tifo-spørgsmålet:

Herlev ville i den ”play a game” i eftermiddag og havde i minutterne efter målet godt fat foran Lillie med en veloplagt Victor Rollin-Carlsson som en absolut drivkraft. Alexander Lindqvist-Hansen tirrede konstant modstanderne med sit hidsige skøjteløb, og Herlev havde mere saft i de fleste aktioner perioden ud.

Vi så ikke meget til Rungsted-offensiven. Simon Fredriksson, backen, havde et heftigt farligt forsøg kort før pausen med en maskeret skud, som Herlev-målmand Jidskog først så i allersidste øjeblik. I den anden ende flåede Johan Skinnars en hammer af et slagskud i skinnerne på Lillie.

De 20 første minutter endte med en udvisning til Herlev for seks mand på isen, og det slog gnister mellem de to hold, der tidligere på dagen havde delt morgenbuffet på hotellet i Aalborg.

Var der mere juice i de forsvarende Metal Cup-mestre fra Rungsted i anden periode?

Herlev inviterede indenfor: Benjamin Mauritzen tog en unødvendig boarding for en tackling i ryggen på T.J. Moore, og Willie Raskob udnyttede en alt for passiv Herlev-boks til at skøjte dybt ind og placere pucken bag Emil Jidskog. 1-1 og trængselstider for Eagles, der med få minutters mellemrum blev ved at tage udvisninger.

Først til Ulrich Linnet for en stok i hovedet på en modstander og derefter Magnus Koch for en slashing.

Marcus Olsson brændte på tomt bur og halvvejs inde i perioden var vi fem mod fem igen og Herlev kunne bygge op igen. Rungsted havde taget momentum med al overtallet, og William Boysen missede en giga-chance, da han afsluttede dårligt helt fri med Jidskog.

Juuso Pulli og Magnus Molge røg i totterne på hinanden i slutningen af anden periode. Nikolaj Rosenthal skar ind og var tæt på at score for Rungsted, inden Joonas Riekkinen slashede Frederik Høeg, da Rungsted-spilleren skulle til at afslutte. Straffeslag. Hårdt dømt måske.

Emil Jidskog tog en helterolle, da han blokerede T.J. Moores forsøg og på baggrund af godt seks minutter i undertal og straffeslaget kunne Herlev glæde sig over at gå til anden pause med 1-1.

Ishockeyen var mere nervøs end velspillet.

Tempoet og intensiteten var til gengæld forhøjet i begyndelsen af tredje periode med gode muligheder til både Skinnars og Rosenthal og tung fight i banderne. Det var en dans for at finde næste chance og omsider lignede det slutspilshockey.

Op til kampen blev der talt meget om Herlevs giftige powerplay, men da Thompson og co. endelig fik chancen i to gange to minutter i tredje periode forsvarede Rungsted sig så fornuftigt, at det knapt blev til en åben chance foran en sikkert agerende Lillie.

I øvrigt to gode målmandspræstationer i eftermiddag, og man lagde også mærke til enorme arbejdsindsatser af spillere som Rungsteds Frederik Høeg og Herlevs evigt arbejdende Luis Blak Olsen.

Victor Rollin-Carlssons gennembrud et halvt minut før tid var den ordinære spilletids sidste chance, og klokken 18.35 var det en realitet, at vi skulle ud i en nervepirrende overtid på fem minutter.

Der var ikke en eneste åben mulighed indtil 1:40 minutter før tid, da Johan Skinnars hookede T.J. Moore inde foran mål og blev vist ud.

Rungsteds powerplay forblev – bortset fra et Lucia-skud på ydersiden af stolpen – helt ufarlig i fire mod tre, og så endte hele baduljen i straffeslag, hvor Victor Rollin-Carlsson åbnede scoringen for Herlev. Jidskog reddede Shane Hanna, men Rungsted slog igen.

Brett Thompson kludrede foran Lillie, Mario Lucia udlignede og Joonas Riekkinen brændte.

Så stod Lucas Andersen med det hele i hænderne, og det gjorde han kløgtigt og køligt med et par snævre træk foran Jidskog, der blev fintet ud.

Herlevs drømme brast, Rungsted røg i den fjerde Metal Cup-finale på stribe. Imponerende – og Rungsted-fansene fik alligevel det sidste ord og belønningen for det store tifo-arbejde.

Pause for Rungsted til finalen i morgen aften, mens Herlev efter en helt lige kamp må rejse slukørede hjem og drømme videre efter den første titel til klubben siden 1984. Det var på marginaler chancen blev mistet i aften.

METAL LIGAEN TV: Magnus Povlsen efter Herlev-Rungsted Metal Final4: Rungsted spiller uden Mattias Persson