Rutinen på Energys backlinje er fortsat sikret

Også i den kommende sæson kan Esbjerg Energy profitere af den rutinerede back Simon Grønvaldts evner på isen. Og det glæder det vestjyske trænerteam, fortæller cheftræner Jason Jaspers:

- Simon havde en lidt ujævn sæson sidste år. Men han fandt sit niveau igen, for Simon er ikke bare en rutineret spiller. Han er samtidigt en klog spiller. Han formåede at finde sine kompetencer frem igen og leverede en rigtig flot afslutning på grundspillet og et fornemt slutspil.

- Vi har brug for dansk bredde i truppen, og Simon er en vigtig del af truppens kerne. Han er derfor en vigtig brik, når holdet til den kommende sæson skal sammensættes. Vi har brug for en spiller som Simon, der med sin fysik kan hjælpe holdkammeraterne, når holdet er under pres. Så der er brug for ham, understreger Energy-coachen. 

Simon Grønvaldt er 31 år gammel. Han er født og opvokset i Rødovre, hvor han fik debut i Metal Ligaen for ”Mighty Bulls” i 2007. Efter fire år i den canadiske juniorliga OHL har Grønvaldt repræsenteret Aalborg Pirates, Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks inden han i 2019 kom til Esbjerg. 

- Jeg er blevet rigtigt glad for livet i Esbjerg. Jeg er glad for byen, for holdkammeraterne og for folkene omkring mig. Jeg er begyndt på en civil karriere hos Olesen & Jensen, hvor man er forstående, flinke og fleksible. Det er godt at have et indhold i tilværelsen ud over sporten, men ishockeyen hos Energy har nu stadig førsteprioritet, fortæller Simon Grønvaldt.

- Jeg vil rigtigt gerne videre end den semifinale, som vi nåede sidste sæson og året før. Vi var så utroligt tæt på finalerne i foråret, men vi nåede dem ikke. Det vil jeg rigtigt gerne være med til at ændre på i den kommende sæson. Vi vil være med, hvor det er sjovt og det er realistisk, pointerer den 188 cm høje back.

Simon Grønvaldt har spillet 12 sæsoner i den danske Metal Liga. Her er det blevet til 568 kampe, 48 scoringer og i alt 221 point. Samtidigt har Energy-backen spillet landskampe og har deltaget i U18- og U20-slutrunder.

- Ikke mindst i slutspillet gjorde Simon det godt i den forgangne sæson. Han ikke bare levere, han gik forrest og blokerede vigtige skud fra modstanderne. Han spillede et drømme-slutspil. Vi har et ungt hold, der hare brug for hans rutine. Han har jo været med i ”gamet” i mange år, så han kan være rollemodel, understreger Jason Jaspers.

- Jeg er helt enig med Jason. Min sæsonstart var langt fra optimal. Jeg tror, at jeg havde behov for at vænne mig til en tilværelse, der ikke kun består af hockey. Og det lykkedes. Og ja. Jeg har stadig ambitioner og mangler en guldhjelm. Det er helt klart målet, slutter Simon Grønvaldt.


Bulldogs henter rutineret lettisk back Ishockey-boss bliver ny VM-direktør