Der skal lidt "flødeskum på toppen" før Frederikshavn igen ligner et tophold i den kommende sæson

Frederikshavn White Hawks var det eneste hold, der vandt en national titel i fjor, og vi er formentlig mange, der husker de euforiske scener fra Bentax Isarena med stor glæde. Ikke nødvendigvis fordi man er fan af Frederikshavn, men mere fan af den glæde, der hersker omkring de store kampe - når der er noget på spil og tilskuere i hallerne. 

Nu er Frederikshavn i gang med at bygge et nyt hold op, og White Hawks har på mange måder et arbejde at gøre eftersom stærke danskere som Søren Nielsen, Patrick Madsen, Christopher Frederiksen og Kristian Jensen har sagt farvel for at skifte til andre klubber. 

Lucas Andersen er kommet til, og med Mathias Seldrup som førstekeeper har Frederikshavn nu plads til sende en importplads "ud i marken".

Samme Seldrup har i øvrigt gjort det så godt i Esbjerg, at Frederikshavn roligt kan imødese en sæson med Seldrup i buret. En glimrende og konstant - og måske lidt undervurderet - målmand, der var helt oppe på samme redningsprocent som de stærkeste kolleger i sidste sæson. 

Foran sig får han Brock Beukeboom, der er offentliggjort som den hidtil eneste import i Frederikshavn og formentlig får selskab af et par stykker mere af udenlandsk herkomst. Frederikshavns danske backlinje har Mads Larsen som den absolutte profil og rutinerede folk som Mieritz og Søndergaard i næste lag.

Mikkel Hansen og Mads Iversen kommer til at slås om pladsen som sjette/syvendeback, alt efter hvor mange imports, der hentes ind. Hansen mangler stadig lidt, mens den store, stærke Iversen lige mangler lidt i det fremadrettede spil, før han for alvor kan blive en top fire-seks back i Metal Ligaen - måske mere med tiden.

Der skal forstærkninger til, og buddet herfra er, at Pasanen søger efter en backprofil med offensive værktøjer og måske en lidt billigere mand til bredden. Kyle Hope er et oplagt bud for en tilbagekomst, mens en "breddemand" kunne være en ung finne. I givet fald begynder det at se vældig solidt ud.

I skyggen af Fox/Bumagin/Frederiksen-kæden og de andre danske profiler, har Frederikshavn udviklet unge spillere, der lige så stille har etableret sig som solide tredje/fjerdekæde-spillere med udsigt til mere: Radim Piroutek, Christoffer Åkesson og Mikkel Bertelsen har udviklet sig til glimrende Metal Liga-spillere, der godt kan gå ind som afløsere i de to første kæder, hvis der er skader. 

Sebastian Brinkman er kommet til fra Aalborg og vil også slås for en top seks-plads, hvor Nikolaj Krag-Christensen og Lucas Andersen vel begge er seedet. Det skal blive spændende at se, om Lucas Andersen fortsætter sin gode udvikling fra i fjor. Gorm Topholt, Mathias Mølgaard og Thomas Søndergaard er alle pålidelige, dygtige Metal Liga-snedkere, og med de ni angribere på plads har Pasanen fundamentet i orden.

Mon ikke også Bumagin "kommer hjem" igen, som første mand i "cremen" af Frederikshavner-holdet. Det er den, Pasanen og co. skal arbejde hårdt for at skaffe i den kommende sæson, for White Hawks havde i fjor en førstekæde, der stod for 149 point og alene hev mange point hjem til Vendsyssel. Det bliver vigtigt for Frederikshavn at hente de tre-fire profiler, der kan løfte danskerstaben.

Hvis det lykkes, er der til gengæld også mulighed for, at spillere som Krag-Christensen, Lucas Andersen og måske en af de unge gutter kan eksplodere på den gode måde. 


Sommerbarometer: Esbjerg Energy i nye klæder Kragh på vej til Sverige? Odense-forward på listen hos svensk Division 2-hold