Det ser lovende ud med opbygningen af Rungsted, men der er stadig udfordringer i forhold til opbygningen af truppen

Rungsted Seier Capital-ledelsen viste fredag aften, at man også vil tages alvorligt i den kommende sæson. Det var ikke hr. hvem som helst, der blev præsenteret som målmand og erstatning for Thomas Lillie. Mange vil måske studse over, at Cristopher Nihlstorp er fyldt 36, men for en målmand er det ingen alder, hvis fysikken er i orden, og den del af setuppet skulle Rungsted have sikret sig er i orden. 

Nihlstorp har et kæmpe cv med sig og havde gennemgående en fornuftig sæson i Graz i Østrig i fjor og nu er det op til sportschef Morten Hagen og trænerkollegerne at finde en defensiv, der er lidt mindre åben end i sidste sæson, hvor det i perioder var regulær tjubang, der ikke gav Thomas Lillie frygtelig gode arbejdsbetingelser. 

Lige nu er der fire backer registreret for 2020/21-truppen på Eliteprospects. Holten Møller, Jelert, Schulze og Persson. Der har været rygter om at Morten Jensen eventuelt skulle vende tilbage fra Kristianstads IK, og det ville give backsiden et markant boost og måske betyde, at Rungsted kan nøjes med at hente to importbacker: En offensiv og en defensiv type. Kunne Simon Fredriksson måske være den defensive og hvad med Shane Hannas situation lige nu?

Som altid bare spekulationer, og det er heller ikke umuligt, at Rungsted af praktiske årsager og i disse "Corona-tider" kører den svenske linje hele vejen igennem. Forstærkninger skal der i hvert fald til, og det er svært at sige noget om Rungsteds endelige defensive styrke lige nu. 

Offensivt ser det allerede nu lovende ud: Persson, Olsson og Rosenthal er et godt fundament og personligt har jeg tiltro til, at Rasmus Andersson løfter sig endnu længere op og bliver en af Metal Ligaens bedste danske angribere. Andre Pison er en god arbejdsmand med potentiale til mere, end han viste i Rødovre, Mathias L. Hansen er klar til udvikling med Rungsteds øvrige unge - og de er altså stille og roligt ved at modnes med Gustav Green i spidsen. Nikolai Gade fortsætter som kulturbærer og noget af det kit, der holder Rungsted sammen - og det er vigtigt.  

Men med både Høeg, Boysen, Lucas Andersen og Anders Poulsen væk mangler Rungsted bredde på forwardsiden. Der kommer formentlig en import mere, og så vil Rungsted - hvis rygterne taler sandt - gøre et kæmpe scoop ved at hente Nichlas Hardt ind. Nøjagtig som Mathias Bau i Herning vil det være et kæmpe scoop for ligaen. Og med det materiale vil Rungsted igen have to meget stærke og scorende kæder. 

Udfordringen for staben i Rungsted bliver derfor at skabe den nødvendige bredde - både defensivt og offensivt. Men mon ikke direktør, sportschef og træner har en plan? Ellers ville store navne som Nihlstorp - og måske Hardt - ikke have sagt ja til at spille i Nordsjælland i den kommende sæson. 

 


Sønderjysk supporterformand samlede over 50.000,- kroner ind UNLIMITED: Esbjerg Energy-kort går som varmt brød