Efter 40 målløse minutter eksploderede kampen i tredje periode i Vojens

SønderjyskE-Rødovre 5-1 (0-0,0-0,5-1) Et hjemmehold uden Daniel Galbraith, Daniel Kønig og Steffen Frank hungrede efter en sejr, da Rødovre, også uden en hel stribe spillere, gæstede Frøs Arena. Mighty Bulls var uden Nicklas Carlsen, Kasper Larsen, Jonas Sass, Thomas Olsen, Kim Johansson og Magnus Galby.

Tre tiltrængte point blev sat ind på sønderjydernes konto, da hjemmeholdet efter to målløse perioder, satte tingene på plads i tredje periode med hele fem scoringer, skarpt ført an af holdets kaptajn MacGregor Sharp, der dog måtte notere sig at miste sin stærke back Rasmus Lyø allerede efter første periode.

Lille overtag til SønderjyskE
Det blev en ganske jævnbyrdig første periode, dog med et lille overtag til hjemmeholdet.

Er tidlig powerplay til værterne kastede fine muligheder af sig til Mike Little og Josh MacDonald, men Rørth var på plads i kassen.

I fem mod fem kom gæsterne frem til et par gode chancer. Blandt andet Klarskov satte Henriksen på prøve, og da han blev passeret fik han hjælpe af stolpen.

Periodens hidtil største chance faldt knapt midtvejs, da Mads Lund elegant satte Phil Lane op, men amerikaneren missede det store tilbud fri for Rørth.

Endnu et powerplay til hjemmeholdet testede tværstangen.

Brændte på foran Henriksen
De næste tyve minutter startede med et power play til udeholdet og her brændte det på foran Henriksens mål.

Først Crawford fra distancen og dernæst Michael Eller tæt under mål havde føringen på staven, men Henriksen med et par flotte redninger.

Rasmus Lyø var ikke længere med hos hjemmeholdet fra anden periodes start, og det var en markant hjørnesten at mangle.

Kun kort var det spil fem mod fem, før Rødovre atter kom i overtal.

Daniel Madsen røg i skammekrogen og atter engang satte udeholdet spillet fornuftigt op.

Steffen Klarskov havde et par yderst giftige drøn, men igen var Henriksen på sin plads og reddede sit hold.

De fleste chancer tilfaldt i denne periode gæsterne.

En af de største fik Magnus Carlsen, da han styrede pucken i luften, men Henriksen med det yderste af staven ekvilibristisk fik slået pucken væk fra målet.

Modsat var Mike Little tæt på, ligeledes med en styring og Daniel Madsen fik en kæmpe chance, flot iscenesat af Mathias Borring, men Madsen udnyttede ikke forarbejdet efter fortjeneste.

Mod slutningen af perioden var Klarskov, der spillede en stor kamp, igen tæt på, men pucken strøg forbi mål.

Periodens sidste mulighed stod der SønderjyskE på.

Tæt under mål fik Phil Lane gaflet pucken, men det hurtige svirp med højrefatningen røg forbi Rørths venstre stolpe.

Rødovre smeltede ned
To målløse perioder og man havde en åben hockey kamp før de sidste tyve minutter.

Her startede en Rødovre-nedsmeltning dog allerede efter blot tre minutters spil.

En ripost fra Christian Silfvers baghånds afslutning endte hos MacGregor Sharp og kaptajnen svigtede ikke. 1-0 uden chance for Rørth i buret.

Tydelig forløsning hos værterne, der nu spillede mere frigjort og med langt mere pondus.

De måtte dog vente til midtvejs i perioden, før Daniel Nielsen fordoblede føringen.

Pucken fik hjælp af en Rødovre back, der kurrede pucken lige akkurat over stregen, hvilket en video gennemgang heller ikke kunne ændre på.

Nu hang gæsterne for alvor med snuden og trak et par dumme udvisninger.

Og efter flere kampe uden scoringer i overtal, fik SønderjyskE langt om længe scoret i power play.

Er flot et slagsen, da Justin Maylan fandt Sharp foran mål og denne styrede knivskarpt skiven ind bag Rørth:

Bare 23 sekunder efter var den gal igen.

Phil Lane sendte en baghånd på overlæggeren. Returen faldt ned for skøjterne af Frederik Bjerrum, der kunne lægge pucken i det tomme mål, 4-0.

Det var mere end en ellers velspillende Steffen Klarskov kunne  bære.

En umotiveret hård slashing væk fra spillet på Anders Førster, fulgt op af en cross checking udmøntede sig i en slåskamp, de sendte begge spillere fire minutter i boksen.

Derfra kunne de se Martin Eskildsen udnytte Daniel Madsens sublime oplæg, 5-0 og stor jubel blandt de mere end 2500 tilskuere.

Kort efter var Daniel Nielsen selv igennem, men pucken gled på bladet og røg derfor ikke bare en udplaceret William Rørth men også målet.

Nicolaj Henriksen stod en blændende kamp, men et lille minut før tid, måtte han overgive sig, da Mirko Virtala sendte pucken ind bag den store keeper.

Det sene trøstemål havde imidlertid ikke formildet Steffen Klarskov, der indbød til næste slagsmål, denne gang med Mads Lund.

Begge røg i bad og skidt af Klarskov efter en stor kamp sådan at tabe hovedet i de sidste minutter af matchen.

5-1 sejr til sønderjyderne, der dermed fandt tilbage på sporet efter tre nederlag på stribe.

Der er uden tvivl stadig ting at forbedre før Play Off, men målene og de tre point har uden tvivl boostet selvtilliden hos de lyseblå.

Man havde sine bedste i MacGregor Sharp, Daniel Nielsen og sidste skansen Nicolaj Henriksen.

Mighty Bulls solgte sig dyrt de første fyrre minutter, men kunne ikke holde dampen oppe, da først man var kommet bagud.

Udover førnævnte Klarskov, der viste sig frem på godt og ondt, viste også Crawford prøver på sine evner og også Asperup satte sit aftryk på kampen for gæsterne.

SønderjyskE tog imod publikums hyldest efter kampen, men specielt en spiller overtog scenen, eller rettere isen, da Justin Maylan overraskede kæresten med et frieri, som hun til såvel den sympatiske canadier og publikums glæde blev mødt med et rungende Yes fra den kommende fru Maylan.