Stærk udekamp af Mario Simionis tropper i den atmosfæreforladte hal i Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE 0-2 (0-1,0-1,0-0) Coronavirus har gjort sit indtog i dansk ishockey, og aftenens tv-kamp blev en stemningsforladt affære, hvor SønderjyskE fortjent tog alle tre point med hjem fra Nordjyske Bank Arena.

De var klart bedst, på en dag og aften der ikke vil blive husket for ishockey. 2-0 vandt gæsterne i Danmarks nordligste skøjtehal.

Den mennesketomme hal kunne ikke undgå andet end smitte af på spillernes engagement. Uanset, der var vigtige point på spil, så var det bestemt også en mærkelig fornemmelse for spillerne at rende på isen uden den sædvanlige intro, og de mange fans.

Der blev lagt an i et godt tempo, og der var også chancer i begge ender. Jukuri og Galbraith tog dog fra når der var noget at se til. Hjemmeholdet startede ellers med et udmærket pres, men fik ikke gevinst af anstrengelserne.

Det gjorde gæsterne i stedet i den anden ende efter godt fem minutter. Hjemmeholdets Mads Larsen ville sende pucken væk, men desværre ramte den dommer Mads Frandsens skøjte, og så stod Josh MacDonald klar til at smide skiven ind bag en prisgivet Jukuri i hjemmeholdets bur.

Utilfredshed med dommeren i den situation, og de sort/hvidstribede stod også i vejen et par gange i første periode, hvor det var ved at udløse noget spændende.

Der blev givet og taget af et godt hjerte i begge lejre, og to udvisninger, en til hvert hold, gjorde at perioden blev afviklet ganske fair og hurtigt.

Tv-seerne hjemme i stuerne har helt sikkert også kunne føle den manglende stemning, og her i hallen var der blandt pressefolkene enighed om, at det ikke var en ishockeykamp i Metal Ligaen værdigt at spille i sådan en kulisse.

Men at man selvfølgelig skal tage dagens melding fra statsministeriet alvorligt, og til efterretning.

Vi skulle 33 sekunder ind i anden periode, og så havde gæsterne bragt sig foran 2-0. Martin Eskildsen fik lidt tilfældigt pucken under kontrol, og så sendte han skiven ind bag Jukuri.

Den scoring sendte for alvor momentum over til gæsterne, der lagde et godt pres de efterfølgende minutter. Høgene havde det svært, og de blev altid den lille i nærkampene.

Efter fem minutter var hjemmeholdet for første gang í perioden for alvor inde i sønderjydernes zone, og her smækkede Christian Mieritz pucken på overliggeren.

Kort efter var Bumagin tæt på at reducere, men en fremragende redning med benskinnen af Galbraith forhindrede det.

Men det var gæsterne der var bedst i anden periode, og de havde flere ganske gode muligheder for at øge føringen. Mike Little kom direkte fra udvisningsboksen og havde en stor chance, men finnen i hjemmeholdets bur var glimrende i aften.

Daniel Nielsen havde to gode forsøg mod slutningen af perioden, og skulle Mario Simioni sætte en finger på noget i omklædningsrummet efter anden periode, så var det at holdet kun var foran med to inden de sidste tyve minutter.

SønderjyskE i kontrol i tredje periode, og tillod ikke hjemmeholdet at komme frem til ret meget. Tydeligt at Simioni er ved at have sine spillere toptunet til slutspillet om en uge, hvis eller alt går vel.

White Hawks Kyle Hope fik en stor chance med godt fem minutter igen, men Galbraith fik pareret pucken ud af spil. Det kører ikke for vendelboerne for tiden, og tre nederlag i træk lover ikke godt for Pasanens tropper her inden slutspillet.

Frederikshavn med et sidste forsøg mod slutningen, hvor Jukuri blev taget ud til fordel for en ekstra markspiller. Samtidig en SønderjyskE spiller i straffeboksen, men det lykkedes ikke for vendelboerne at bringe spænding ind i opgøret.

Det tætteste man kom et mål var, da Christopher Frederiksen bogstaveligtalt satte sig inde i målet bag Galbraith. Derfor kunne gæsterne fortjent tage busturen hjem med tre point i baggagen, og sikre sig mindst en tredjeplads i Metal Ligaens grundspil.

Blue Fox afgjorde mod Herlev på en halv time Aalborg spadserede til sejr i Rødovre