Små træningsgrupper er planen i første omgang - NHL arbejder stadig på genstart

Som den eneste liga i verden har NHL ikke endnu opgivet at gennemføre sæsonen 2019/20. Grundspillet var næsten afsluttet, da sæsonen blev afbrudt, men nu øjner NHL-ledelsen og den såkaldte Return to Play Committee den første mulighed for at komme i sving med forberedelserne til resten af sæsonen. Ligaen håber på at spillerne kan komme i gang med at træne i grupper i løbet af maj, skriver NHL i et officielt statement. 

- Den nylige udvikling i NHL's lokale områder betyder, at vi nu kigger frem mod fase 2 som følger op på fase 1, hvor spillerne og staben har været i selvkarantæne, skriver ligaen. 

- Den præcise dato for overgangen til fase 2, hvor spillerne kan returnere til træning i små grupper i NHL-klubbernes faciliteter, er stadig ikke på plads. Men - hvis betingelserne fortsætter i favorabel retning - tror vi, at vi kan rykke til fase 2 på et tidspunkt i midten eller slutningen af maj. På det tidspunkt - hvis det lykkes - udsender vi også specifikke retningslinjer. Indtil da, forventer vi spillere og stab til at følge de retningslinjer, der blev sat op, da sæsonen blev sat på pause 12. marts, lyder det. 

Meldingerne fra de "insidere" der følger NHL-ledelsen tæt, fortæller om, at ligaen arbejder på at begynde i juli, spille 19/20-sæsonen færdig og begynde 20/21-sæsonen helt fremme i december på yderst komprimeret vis. 


RETRO: Husker I Rødovres legendariske 7’er? Joachim Linnet i dialog med både Herning og Herlev