Joseph Jonsson blev matchvinder for ørnene i aftenens test

Herlev-Herning 4-3 (0-2,2-1,2-0) To mandskaber der sejrede i deres første test, stod overfor hinanden fredag aften i Herlev. Det var gæsterne fra Herning der lagde bedst fra land.

Pasningerne sad ganske fint i betragtning af tidspunktet i sæsonen og allerede efter fire minutter kom midtjyderne på tavlen.

Mathias From og Brett Thompson gjorde forarbejdet, og så kunne den tidligere Eagle, Jesper Thörnberg, bringe sit nye hold på 1-0.
Herlev kom bedre med og især Tobias Åhström virkede opsat på at bygge på sin gode præstation mod Rødovre, men Mac Carruth stod i vejen ved flere lejligheder.

Brett Thompson og Mikkel Skjellerup ”hilste” på hinanden mod slutningen, hvilket kostede canadieren to minutters afkøling.

Det forhindrede dog ikke Herning i at udbygge føringen. Mathias Bau viste flot overblik, fandt Oskars Cibulskis og 2-0 til Herning i boxplay, som også var stillingen efter 1. periode.

Herlev kom fint tilbage i kampen. Luis Blak Olsen fik trampet sig igennem og med et skarpt træk, rundede han Carruth og bragte Herlev på tavlen. Mathias Lehmann Hansen fik sagt goddag til sin nye hjemmebane, da han udlignede til 2-2, efter at have opsnappet en løs puck.

Glæden over udligningen varede dog kun kort, da Victor Cubars kort efter bragte gæsterne på 3-2. Den sidste periode lod vente på sig med de store chancer. Dog kom der temperament med i spillet, hvor særligt Brett Thompson virkede tirret.

Jerry Välipirtti udlignede til 3-3 i en fem mod tre-situation, og så lignede det overtid. Joseph Jonsson havde dog andre fredagsplaner og med otte sekunder tilbage på klokken, hamrede han pucken i kasse i endnu en powerplay-situation, til slutresultatet 4-3 til Herlev.

Odense vandt 5-4 over Halmstad Hammers Esbjerg slog ungt Rødovre-mandskab