Blue Fox tog sin anden sejr på stribe via en stærk tredje periode i det nordjyske

Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 3-5 (2-1,1-1,0-3) En stærk tredje periode og et stort comeback af Herning, da de her til aften tog fra Frederikshavn med alle tre point. Bagud 3-1 med 21 minutter tilbage af kampen, mod et høgehold, der manglede Tadeas Galansky (Læs om det andetsteds her på sitet) tog de sejren og sendte nervøse MetalFinal4-trækninger gennem hele ishockey-Frederikshavn. Det fjerde nederlag i træk til White Hawks, der pointmæssigt ikke har det for godt for tiden.

Trods den dramatiske optakt med Galansky, der blev skadet under opvarmningen, var det et Frederikshavnhold der ikke så specielt ramt ud. De lignede en flok krigere, der skulle erobre de nødvendige Final 4 point, og de fik chancen i powerplay allerede efter få sekunder. Det gav dog ikke scoringer eller alverdens med chancer.

Ingen tvivl om der havde været et kortvarigt ekstra taktikmøde i begge lejre efter keeperexit i Frederikshavn, og heller ingen tvivl om at Ben Cooper havde terpet ”skud, skud, skud” i sin sidste peptalk til spillerne. Det gjorde de så rigeligt også, men vendelboerne stod kompakt foran Aphiwat Iversen.

Godt midtvejs i perioden var der faceoff i Frederikshavns zone. Den vandt vendelboerne, og fire pasninger senere, så lå pucken i den anden ende bag Simon Nielsen. Fikst opspil, og smuk scoring af russiske Bumagin, der smed skiven i det lange hjørne og op i krogen.

Kort efter burde det være blevet 2-0, men Thomas Søndergaard måtte se sine to forsøg i samme moment, blive afværget af en vågen Herning keeper.

Herning lagde mere tryk på mod slutningen, og med knap fire minutter igen af perioden, havde de held til at udligne. Måske havde de set video af flere af Rungsteds mål i fredags mod Frederikshavn, for det var efter samme opskrift.

Trafik foran mål, og en styring efter slagskud fra en back. Det scorede Rungsted tre gange på i fredags, og det er altså ikke vendelboernes livret lige for øjeblikket. Markus Jensen blev noteret for styringen og udligningen.

Med et lille minut tilbage af perioden kom der en lidt speciel episode, som desværre for Herning kostede mål imod. Hjemmeholdet smed pucken til icing, og Gorm Topholt var hurtig til at springe på isen, og blev ganske rigtigt bedt om at køre til udskiftning igen. Det samme gjorde Christoffer Åkesson, men det var fejlagtigt, for han var på isen da pucken blev sendt til icing.

Efter lidt forvirring blandt dommerne, blev beslutningen at Åkesson skulle blive på isen. Det var de glade for i White Hawks-lejren, for kort efter havde Åkesson bragt hjemmeholdet foran 2-1. Det kom igen på en kontra, hvor høgene havde godt fart i skøjterne. Der kunne midtjyderne ikke følge med, og så var hjemmeholdet foran efter de første 20 minutter.

Stillingskrig
I anden periode var der en lang stillingskrig. White Hawks stod godt defensivt, og kørte på når de havde chancen. Herning skød alt for lidt på Aphiwat Iversen, hvor 15 skud efter anden periode var alt for lidt, når høgene stod med en uprøvet keeper. Det var småt mellem højdepunkterne rent chancemæssigt, og det var hjemmeholdet, der var tættest på en scoring, når der endelig var optræk til noget.

Det var der med syv minutter igen af perioden, hvor Dane Fox sendte Gorm Topholt afsted med en lidt umulig aflevering. Den hurtige høge-kriger fik dog imidlertid løbet pucken op, og så serverede han den til Mathias Mølgaard, der stod blank foran mål. Kasse, og 3-1 til hjemmeholdet.

Man var skuffet over Herning i de første to perioder. De leverede slet ikke det der skulle til for at vinde i Danmarks nordligste skøjtehal, og der skulle da også hjælp til fra en høge-stok, for at få sendt pucken i mål i den midterste periode. Daniel K. Nielsen sendte et ufarligt skud mod mål. Den stod Santeri Suistio klar til at sende op af isen, men han ramte pucken noget så skævt, så den sprang ind i netmaskerne bag Aphiwat Iversen. Den unge reserve i hjemmeholdets bur var chanceløs. 3-2 til White Hawks efter 40 minutter.

Nerver på i Frederikshavn
Herning lagde mere tryk på fra begyndelsen af tredje periode. Ben Cooper var helt sikkert ikke tilfreds med den offensive indsats i de to første perioder, så midtjyderne var mere aggressive i den sidste periode.

Masser af skud på mål, og et sådan gav udligning efter små fem minutter. Et skud ramte plexiglasset bag mål, og sprang direkte ud til Brodie Dupont, der kunne smide skiven ind over stregen fra tæt hold. Jubel blandt de 10 medrejsende Herning-supportere.

Nervøsiteten var til at få øje på hos hjemmeholdet i tredje periode. Var Final 4 billetten, som man nærmest havde booket for 14 dage siden, ved at smuldre? De små 1300 tilskuere blev holdt på pinebænken i Nordjyske Bank Arena.

De fik et Herning hold at se der fik mere blod på tanden, og de fik også bragt sig foran 3-4. Aphiwat Iversen gav en retur, og backerne fik ikke ryddet op efter den. Jan Dalecky kunne derfor relativt nemt sende pucken i mål, og vendelboerne i en form for choktilstand så det ud til.

De fik dog produceret nye kræfter til en slutspurt, og Thomas Søndergaard var tæt på med et skud på stolpen. Christoffer Åkesson, høgenes klar bedste i aften, havde et lumsk forsøg der gik lige over Simon Nielsens mål.

Det blev dog til midtjysk sejr, da Brodie Dupont udnyttede en friløber til slutresultatet 3-5. Anden sejr i træk til Ben Coopers tropper og Frederikshavn skal nu ud i en regulær gyser mod SønderjyskE fredag aften, hvor ”vinderen tager det hele”. Med lidt held kan Frederikshavn dog også komme videre, selv om det skulle blive til et nederlag mod sønderjyderne. Spændende bliver det uden tvivl.

3-2 til Herlev over Rungsted: Eagles øjner for alvor Metal Final4 Frederikshavn-chok: Galansky skadet under opvarmningen