Vestjyderne kæmpede hårdt for at finde rytmen i løbet af sæsonen

Der var konturer hos Esbjerg Energy, der nu og da ramte et par eller tre rigtig gode kampe. 

Mark Pedersons opskrift var den sædvanlige: Et hurtigt indkøb af det maksimale antal udlændinge, og en solid danskerstamme til at bakke op. 

Det kom aldrig rigtig til at køre optimalt. Ikke mindst fordi Esbjerg konstant havde et hav af skader, ikke mindst på de mange imports, der skulle løfte toppen af holdet. 

Heller ikke indkøbet af "pistolen", Matt Pistilli, fra guldholdet i 2016, gav det gigantiske boost, Mark Pederson havde håbet på. 

Det var vel nærmest et paradoks, at en af de flotteste præstationer, Esbjerg leverede i løbet af sæsonen, var 4-1-sejren i Herning, der blev spillet i oktober på en aften, hvor vestjyderne blot havde to imports i startopstillingen. 

Metal Final4 var langt væk, men Esbjerg blev - i denne skribents vurdering - et stærkere mandskab frem mod slutspillet, da Travis Walsh blev erstattet af Jason DeSantis i grundspillets slutfase.

Om det ville have været nok til at slå SønderjyskE ud af kvartfinaleserien, er vel tvivlsomt. SønderjyskE førte 6-0 i indbyrdes opgør over sæsonen, men mon ikke Esbjerg godt kunne have presset rivalerne hårdt foran de herlige kulisser, der med sikkerhed var dukket op i både i vest og syd?

Fremtiden? Esbjerg slider hårdt med at få tingene til at hænge sammen til den kommende sæson, og har kun et par spillere på kontrakt. 

Ifølge Eliteprospects.com er det kun David Madsen og Jonas Torbensen, der har kontrakt, og man kunne sagtens forestille sig et Esbjerg-hold med et helt nyt ansigt efter sommerferien. Måske også i trænerboksen, hvor der endnu ikke er meldt noget ud i forhold til Mark Pederson, der har kontraktudløb efter denne sæson.

Allerede nu har assisterende træner Thor Dresler taget springet væk fra Vestjylland for at blive træner i en anden dansk klub. Hvilken ved vi endnu ikke. 

 


Frederikshavn har solgt 450 støttebilletter Tilskuerlisten: Aalborg topper med over 3000, Danmark 11. højest