Fynboerne fik drejet kampen i tredje periode mod et Esbjerg-hold, der havde stor ære af kampen

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy (1-2,1-1,2-0)

Odense Bulldogs er stadig tophold i Metal Ligaen, fynboerne har 14 af 15 mulige point og har direkte kurs mod Metal Final4. Tirsdag aften vandt Odense 4-3 over Esbjerg i en stærkt underholdende ishockeykamp, der lover godt for resten af sæsonen.

Jonathan Brinkman fik en drømmeåbning på kampen, da han direkte efter faceoff piskede pucken over i fjerneste målhjørne. Den sad perfekt og uden chance for Seldrup i Esbjergburet.

Det var ellers Esbjerg, der havde været klart bedst i kampens tempofyldte indledning. De grønhvid-stribede vestjyder havde fornem fart i skøjterne og allerede i første skift havde Philip Larsen været tæt på med et af sine karakteristiske ryk dybt ind i modstanderens zone. Også Grayson Downing var i kampens indledning tæt på med et skarpt soloryk.

Derfor var det slet ikke – målt efter spil og chancer – ufortjent, at Esbjerg udlignede blot 17 sekunder efter Brinkmans åbningsmål. Gæsterne fik spillet pucken tæt ind under mål, hvor Frederik Bjerrum lagde den op i nettaget bag Mitch Gillam.

Fem minutter efter udligningen kom Esbjerg foran på et kuriøst mål. Sebastian Ehlers ville spille pucken bag mål, men pucken blev stoppet af en dommerskøjte og sekunder senere havde Søren Nielsen sat gæsternes føringsmål ind. På ingen måde ufortjent, at Esbjerg førte 2-1 efter 20 minutter.

Det var hidsigt fra starten af anden periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage. De to holdkammerater fra i fjor Mathias Mølgaard og Arturs Salija var i kløerne på hinanden inde på isen, og duellen mellem de to hårdføre kombattanter fortsatte verbalt mellem boksene længe efter de to spillere havde sat sig.

Kristian Jensen stod perfekt placeret foran mål og styrede skiven ind i det 28. minut. Martin Larsen assisterede og Odense-sønnen fik henvendt sig over mod Josh Winquist, mens han jublede med staven over hovedet. Winquist var ved at fare i flæsket på Martin Larsen, men blev stoppet af dommerne.

Larsen fik to minutter for usportslig optræden på grund af ”taunting” – hånende adfærd – og et halvt minut senere havde Philip Larsen bragt Esbjerg foran igen.

Kampen havde slutspilskarakter. Spillerne bed af hinanden og var ufine i nærkampene. Dommerkvartetten gav god lang snor begge veje og tilskuerne – heraf en betragtelig skare fra Esbjerg – var dejligt medlevende.

Halve og hele chancer i begge ender. Halvandet minut før anden pause havde Tommy Muck den største, da Odense kom af sted i en tre mod to-situation. Muck havde frit skud midt for mål, men skød lige i brystet på Seldrup.

Anden periodes udgang bød på en Esbjerg-udvisning til Arturs Salija. Odense udnyttede prompte chancen og efter tålmodigt powerplayspil blev det 3-3, da Gunars Skvorcovs fandt en åbning mellem Seldrups skinner.

Odense var i modsætning til de første 40 minutter spilstyrende i tredje periode og satte sig flere gange godt fast i gæsternes zone. Det var Esbjergs tur til at spille på omstillinger og her var gæsterne slet ikke ufarlige.

Det var en fin hockeykamp denne tirsdag aften i Spar Nord Arena, hvor elegante Grayson Downing var lige ved at passere Gillam med otte minutter igen. I den anden ende styrede Radim Piroutek en puck lige over Seldrups mål og Sebastian Ehlers’ bud på et føringsmål endte i Seldrups griber.

To og et halvt minut før tid fandt kampen sin afgørelse. Store Joakim Thelin maste sig igennem et par Esbjerg-spillere og fandt Kristian Jensen tæt under mål. Jensen scorede og jublen var enorm på B-tribunen.

Under den sidste timeout sang tilskuerne i hele Spar Nord Arena ”Himmelhunden” a cappella.

Esbjerg gav ikke op, pressede hårdt på og havde i det hele taget stor, stor ære af kampen mod et Bulldogs-hold, der lige nu bliver stærkere som kampene skrider frem.

STORT Herning comeback gav sejr i Frederikshavn OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital