NHL-draftede Søgaard imponerede i Bentax Isarena

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 2-4 (0-1,0-0,2-3) Mads Søgaard viste NHL-kaliber i Esbjerg Energys-sejr over Aalborg Pirates i den første generalprøve frem mod den kommende Metal Final4-semifinale. Selvom Aalborg dominerede spillemæssigt, var den store målmand på plads, og da Aalborg endelig tog føringen i tredje periode, var Esbjerg effektiv og fik vendt til en 4-2-sejr.

Det var fjerde gang i sæsonen, at Esbjerg vandt over Aalborg.

Aalborg var ellers tæt på den perfekte start, da de efter ganske få sekunder havde en kæmpe chance. Et skud fra Thomas Spelling voldte Mads Søgaard store problemer, og returen var Mikkel Højbjerg først på, men Søgaard leverede en kongeredning i flere omgange.

Nordjyderne forsatte i kampens indledning, hvor de fik skabt en masse gode chancer i midten af Esbjergs zone. Josh MacDonald var blandt andet tæt på da han kom igennem til en halv friløber, men Søgaard var igen på plads.

Scoringen udeblev, og efterhånden begyndte Esbjerg at komme bedre med i kampen selvom at det stadig var Aalborg som havde overtaget i kampen. Esbjerg fik stoppet Aalborgs opspil bedre, og efter små ni minutters spil var David Madsen tæt på, da han kom alene igennem. George Sørensen var dog klar og lavede en flot redning.

Søgaard var periodens absolutte bedste spiller, og efter en Esbjerg-chance, blev han for alvor sat på prøve, da gæsterne tog kampens første udvisning. Nordjyderne fik kørt pucken flot rundt, og det var kun et par klasseredninger fra Søgaard, som holdt Aalborg fra scoring.

Kort efter udvisningen fik Esbjerg en chance for at komme i front, da Daniel Madsen måtte en tur i boksen. Esbjerg var ligeså farlig som hjemmeholdet havde været minutter forinden, men dengang var det George Sørensen som var skarp og lavede et par flotte redninger.

Han måtte dog se sig passeret kort inden pausen, da Christian Wejse fik vundet pucken i midtzonen mellem to Aalborg-spillere.

I tumulten var det Craig Puffer, som kom alene igennem, og fik sendt pucken flot imellem benene på Sørensen til en lidt ufortjent Esbjerg-føring på 1-0 efter første periode.

Søgaard stod imod nordjysk skydetelt
Anden periode begyndte ganske som i første periode med Aalborg som det bedste hold, og Kirill Kabanov var tæt på at udnytte et flot raid fra Sebastian Bergholt efter godt et minut, men Søgaard var på plads og sendte skuddet over mål.

Selvom Aalborg skabte det meste i periodens indledning, var Esbjerg utrolig tæt på at bringe sig foran med 2-0, da en pasning bag mål fandt Brady Shaw som var fuldstændig umarkeret. På en eller anden måde fik han dog pucken sendt forbi Sørensens mål.

Aalborg pressede på og skabte masser af chancer og fik kørt pucken flot rundt i Esbjergs zone. Da Shaw lavede en udvisning, fik Aalborg plads og det lignede et par sekunder at Thomas Spelling havde scoret, da han sendte en puck på mål som ramte en skøjte på vejen, men på mirakuløs vis fik Søgaard blokeret pucken.

Aalborg sad på alt i anden periode, og det syntes at koste gæsterne kræfter, som perioden skred frem. Presset i bund, begyndte Esbjerg at tage udvisninger, som de fightede heroisk for at klare. De kastede sig ned i skuddene, og når Aalborg fik spillet sig til en åben chance, var Søgaard en mur i Esbjergs mål.

Effektive Esbjerg
Aalborg overlevede den resterende tid af en Lasse Bo Knudsen-udvisning fra anden periode, og kunne begynde at jagte det udlignede mål. Et mål som hjemmeholdet scorede minuttet senere. Josh MacDonald tog sagen i egen hånd, og med et velplaceret håndledsskud sendte pucken op i det fjerneste målhjørne

Målet åbnede kampen op, og begge hold skabte nu chancer. Først var det Spelling som sendte pucken på overliggeren fra en spids vinkel, og senere var det Wejse som testede George Sørensen i målet.

Aalborg fik bragt sig foran efter fem minutter af tredje periode. Efter et pucktab fra Esbjerg fik Aalborgs kaptajn Julian Jakobsen fri bane til at føre pucken på mål. Hans afslutning fik Søgaard kroppen på, men på en eller anden måde sneg den sig igennem den store målvogter, og gav hjemmeholdet deres første føring.

Esbjerg fik chancen for at udligne kort efter i et powerplay efter en noget klodset udvisning til Jeppe Jul Korsgaard. Selvom Esbjerg havde et par kæmpe chancer fra Wejse og Puffer som ramte stolpen, kunne Aalborg klare frisag.

Udvisningen havde vakt Esbjerg op til dåd og de fik skabt chancer. Det gav pote halvvejs inde i perioden, da Rasmus Bjerrum scorede fra slottet, efter en god pasning fra Simon Grønvaldt. Fra den position fik han sendt pucken op i nettaget bag en prisgivet Sørensen.

Esbjerg var pludselig i kontrol og skabte størstedelen af chancerne. Derfor var det ikke helt imod spil og chancer, da Shaw fik sendt Esbjerg tilbage i front, da en flot pasning efter et langt angreb fra Esbjerg fandt ham med fri bane foran mål.

Herfra kunne han drible forbi Sørensen, og med en fremragende baghånd sende pucken i mål til en 3-2-føring til gæsterne.

Igen var det Aalborgs tur til at presse på for en udligning, og med fem minutter igen var de i flere omgange tæt på at finde scoringen, da flere skud strøg lige forbi målet, samt da Jonathan Brinkman modtog en retur, som han desværre for nordjyderne fik sendt i sidenettet.

Med to minutter igen tog Aalborg og satsede hele butikken med seks spillere på isen, og Martin Lefebvre var tæt på at score, men endnu stor redning fra Søgaard forhindre en scoring.

I stedet kunne Rasmus Bjerrum score i tomt mål til kampens slutresultat på 2-4. En stor sejr for gæsterne som viste stor moral efter at være kommet bagud i tredje periode, men i særdeleshed takket være Mads Søgaard i målet.

BILLEDER: SKARPE SKUD fra Herning-SønderjyskE MITCH CALLAHAN er stoppet i Rødovre