Blue Fox vandt som ventet i Odense, men måtte kæmpe hårdt og havde marginalerne på sin side på Fyn

Odense Bulldogs-Herning Blue Fox 3-6 (0-2,2-0,1-4) Det var en lidt underlig ishockeykamp, der blev spillet i VinMedKant Arena denne søndag eftermiddag. For selv om gæsterne fra Herning hverken var overlegne eller velspillende, lykkedes det alligevel for midtjyderne at hive en ganske sikker sejr med hjem.

Det beroede ikke mindst på de to mål, som Blue Fox scorede i begyndelsen af tredje periode, hvor fynboerne blev fuldstændig "taget på sengen".

Stillingen var 2-2, og Odense var kommet fremragende ud af anden periode med to flotte powerplaymål, men måske hvilede fynboerne for meget på succesen. I allerførste skift i tredje periode luskede allestedsnærværende Cam Brace sig ned og scorede til 3-2 for gæsterne.

Odense skiftede ud, Hernings førstekæde forblev på isen, og blot 15 sekunder senere fandt Mathias Bau Brodie Dupont med en pasning lige i bladet.

Dupont havde masser af plads til at svirpe pucken ind til 4-2 og dermed var kampen reelt afgjort.

Reid McNeill cementerede Hernings sejr med sin 5-2-scoring otte minutter senere, da hans skud fra blå linje smuttede mellem venner og fjender og forbi Frederik Dichow, der havde fået chancen i Odenses mål for første gang siden skiftet fra Rungsted.

Det gjorde Dichow udmærket uden at være overlegen god, og ser han video efter kampen, er der vel et mål eller to, som han godt vil have taget. Men det hører med til bedømmelsen af det unge målmandstalent, at han ikke har spillet kamp i rigtig lang tid og derfor lige skal spilles "ud af rusten".

Spillemæssigt var kampen helt lige over 60 minutter. Man sad og ventede på, at det stjernespækkede Herning-hold ville skrue op for tempoet, men det skete aldrig. Det midtjyske højdepunkt i første periode var Patrick Madsen, der tog turen hele vejen op fra egen zone og forbi et par Odense-spillere, inden han passerede Frederik Dichow.

Madsen er mest kendt for sine defensive evner, men han viste altså gode offensive sager med 2-0-målet og en Herning-føring, der reelt var for stor efter 20 minutter.

Bulldogs plejer ikke at komme igen efter en dårlig første periode, men midt i alt det morads, der har præget fynboerne i den her sæson, er det som om, der er kommet lidt mere orden, ansvar og struktur på sagerne inde på isen. Mon ikke man i dag fortryder, at man ikke hev et par solide fyre som Sova og Lindgren ind tidligere på sæsonen for at styrke defensiven?

Alt det er spekulation nu, fakta er, at Odense spillede en stærk anden periode krydret af to fine powerplay-mål, begge sat ind af lettiske Golovkovs, der kæmpede forbilledligt i eftermiddag og måske slås for en ny kontrakt på Fyn næste år.

I hvert fald satte han flere accenter end tidligere i eftermiddag, og det var helt fortjent, at Odense gik til tredje periode med 2-2 og et begrundet håb om sejr.

Men sammenbruddet i begyndelsen af tredje periode kostede dyrt, og da fynboernes powerplay samtidig gik ned i kadence trods et par muligheder, var løbet kørt.

Til syvende og sidst vandt Hernings individuelle klasse, personificeret i førstekæden, der stod for alle fire mål i tredje periode.

Odense gav - i modsætning til tidligere - på sæsonen - aldrig op, og Dale Mitchell var centimeter fra at gøre kampen helt tæt igen, da han ved 2-4 var helt fri med Simon Nielsen på halvanden meters afstand.

Mitchell placerede pucken helt oppe i krogen, men der mødte den en fremragende reaktion og en gribehandske fra Nielsen, der dermed leverede dagens detalje til stor jubel fra holdkammeraterne ude på bænken.

Hjemmeholdet leverede en godkendt indsats i dag, mens Herning trods sejren slet ikke kan være tilfreds med det spillemæssige udtryk. Flere dårlige udvisninger, for lavt tempo og ustruktureret omgang med pucken prægede Blue Fox i lange perioder af dagens kamp. Det er set langt bedre i denne sæson.