Kampstart 19:00 i Concordium Arena

Efter en fin periode fik Rungsted Seier Capital et tilbageslag med 3-5 hjemme mod Esbjerg. Et skuffende resultat for Mark Pederson med alle Esbjergs skader taget i betragtning.

Målmand Oskar Östlund var fuldstændig enig i det synspunkt. 

- Det var bare ikke nogen god kamp, så jeg er noget skuffet. Vi starter dårligt, men kommer alligevel ud fra første periode og fører 1-0. Vi forsøger at rette vores fejl, men vi fik ikke pucken lagt dybt og lagt det offensive pres på dem. Vi sidder aftaler ting, men det sker bare ikke mod Esbjerg (som Rungsted har tabt fire gange til i sæsonen). Vi falder i deres fælder hele tiden og der er ikke noget, vi kan tage med til kampen mod Odense, sagde han til Metalligaen.tv efter kampen.

Dermed kan vi altså - hvis Mark Pederson har haft samme opfattelse - forvente et helt anderledes koncentreret Rungsted-hold på isen i aften mod Odense.

Begge hold er med i den intense kamp om placeringerne tre og fire, der giver hjemmebane i kvartfinalerne. 

Odense vandt over Frederikshavn to gange i weekenden og kan med tre point sikre slå et lille hul ned til både SønderjyskE og Rungsted. 

Det var solidt og koncentreret Odense-hold, der arbejdede i weekenden, hvor fynboerne kun spillede med tre kæder. Sommetider giver det en bedre rytme med kortere tid mellem indsatserne, men i længden vil de fleste hold - inklusive Odense - helst spille med fire kæder.

Skader/karantæner: Odense har fået Oliver Villadsen tilbage fra U20-VM og Markus Jensen var også med i weekendens kampe mod Frederikshavn. Ude er stadig de to målmænd Gillam og Søgaard, Rasmus Simonsen og Kimi Koivisto. Alberto Pison er ude for sæsonen og fynboerne leder efter en erstatning til Jakob Heljemo. Rungsted manglede Oliver Green mod Esbjerg fredag og havde unge Mads Degn med i fjerdekæden.

Det forventer vi: Det ligner et tæt opgør mellem et revanchesultent Rungsted-hold og et Odense-mandskab, der er i bedre forfatning end senest, de to hold mødtes. 

Historik: Her vandt Rungsted nemlig stensikkert med 4-0 i Odense. De to øvrige opgør har været helt tætte: Odense vandt det første 4-3 på hjemmebane, mens Rungsted vandt returen med 5-4. 

Metalligaen.tv: Har Jannik Sønderby på plads som kommentator i Concordium Arena.

Statistikken: Begge hold ligger fornuftigt til på formbarometeret med 9 point i de seneste 5 kampe. Kun Herning og Aalborg har været bedre. 

Hold øje med: Gustav Green har været glimrende det meste af sæsonen og vokser år for år. Har kæmpe rutine på trods af sin unge alder. Hos gæsterne var Gunars Skvorcovs godt kørende og konstellationen med ham, Thelin og Ehlers virker som noget holdbart. 


Skadesplagede Esbjerg overraskede Herning og tog tre point OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox