Traditionsklubber mødes i kampen om mesterskabet i landets næstbedste række

Hvidovre og Gladsaxe er navne, der smager rigtig godt i de fleste ishockeyelskeres munde.

Hvidovre er den seneste af de to klubber, der har spillet en rolle i toppen af dansk ishockey, mens Gladsaxe til gengæld er dansk mester fem gange, dog senest helt tilbage i 1975.

Hvidovre var senest i den bedste række tilbage i 2018-19, hvor "Hvidovre Fighters" måtte melde økonomisk forfald midt i sæsonen.

De to klubber er nu begge med i øst-divisionen og mødes lige nu i en bedst af fem serie om mesterskabet i landets næstbedste række.

278 tilskuere var på plads til den første kamp i serien i går i Gladsaxe, hvor adskillige tidligere Metal Liga-spillere var på isen for de to hold.

En af dem var Hvidovres Frederik Kaels, der så sent som i sidste sæson spillede Metal Liga-ishockey for Rødovre. Kaels har ikke glemt kunsten at score mål, hvilket han beviste med et hattrick i gårsdagens første finale, som gæsterne fra Hvidovre vandt med hele 7-3.

Hjemmeholdet førte ellers 1-0 efter første periode på en scoring af Victor Reese, men derefter gik det Hvidovres vej.

Nikita Ahtonovs udlignede og Frederik Kaels scorede to gange så Hvidovre bragte sig på 3-1. Christian Chapman reducerede for Gladsaxe, men inden anden periode var ovre, sendte Karl Mohrsen Andersen gæsterne på 4-2.

Hvidovre cementerede sejren med mål af Kaels, Emil Møller Rasmussen og Alexander Borup i tredje periode, hvor Gladsaxe scorede en enkelt gang ved Jonas Veiby.

OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs Storsejr, overtime og trash talk: Det har været tre gode kvartfinalerunder