Anden periode tilhørte SønderjyskE, men Odense leverede et stort comeback på hjemmebanen

Odense Bulldogs-SønderjyskE 5-6 (1-1,0-4,4-0) 0-0,0-1

Trods fodboldkamp ”på den anden side af gaden” var der godt fyldt i Spar Nord Arena denne fredag aften, hvor mange sønderjyder også havde kørt slalom ind gennem det hav af biler, der omkransede Odense Idrætspark og de tilhørende arenaer.

De 2037 tilskuere fik en ordentlig omgang underholdning med hjem i de varme stuer.

11 mål – inklusive straffeslagskonkurrence – og det endte med, at SønderjyskE tog to point med hjem i bussen, men som kampen forløb, mente SønderjyskE-spillerne formentlig, at det var et point for lidt.

De 60 ordinære minutter endte uafgjort efter et Odense-comeback, der fik taget til at lette i tredje periode. Fynboerne gik fra 1-5 til 5-5.

De mange forventningsfulde Odense-tilskuere fik en dejlig start på aftenen.

Fynboernes goalgetter Blake Bennett fik en fin lejlighed til at skyde fra en favorabel position og 1-0-målet faldt efter blot 1:26 minutter.

Mens Odense stillede uden Michael Prapavessis og den normale førstemålmand Fredrik Bergvik, måtte SønderjyskE se bort fra Valdemar Ahlberg og William Pelletier.

Fynboerne måtte lægge defensiv zone til tung sønderjysk forechecking og fysik, men hjemmeholdet så ud til at have nogenlunde styr på gæsterne i den første del af kampen.

Men efter et kvarter skød Schmidt-Svejstrup på mål, Søgaard gav en halvskidt retur og lynhurtige Gustav Nielsen var først over den løse puck.

1-1, hvilket føltes rimeligt efter en første periode i et godt tempo og en dejlig fredagsatmosfære.

SønderjyskE lynstartede i anden periode med to hurtige scoringer.

Rasmus Lyø havde sneget sig med op i den ”forkerte ende” og helt oppe tæt ved målet fyrede han af på Frederik Søgaard. På en eller anden måde sneg pucken sig gennem Søgaard, og SønderjyskE var foran.

Det var som om, målet satte mere fart i de aggressive gæster. Kort efter fik Jacob Schmidt-Svejstrup en puck serveret af Nikolaj Krag-Christensen, og Svejstrup kvitterede med en fin afslutning, som Søgaard ikke kunne røre.

1-3 og Odense tog timeout. Lige meget hjalp det. Martin Larsen – hædret for flotte 600 kampe for Odense inden første faceoff - tabte pucken på offensiv blå linje.

Matthias Borring snuppede den og satte en baghånd ind bag Frederik Søgaard. 1-4 efter 25 minutter, og Odense skulle på en lang rejse for at komme ind i billedet igen.

Fynboerne fik kampens to første udvisninger lige efter hinanden på den anden side af halvvejspunktet.

Til sidst blev presset for stort: Jacob Schmidt-Svejstrup fik muligheden for en one-timer fra sin favoritposition og sagde tak. En hammer af et slagskud og gæsterne førte 5-1. Masser af blå halstørklæder i sving i udebanesektionen.

Det lignede en tidlig afgørelse på kampen, specielt da en helt fri Blake Bennett kort efter måtte se sit forsøg pareret af Pettersson. Heller ikke fynboernes første powerplay blev udnyttet.

Men Odense gav ikke op i aften, og hjælpen kom fra ”uventet kant” – eller i hvert fald fra nogle af de spillere, der normalt ikke scorer på afgørende tidspunkter.

Sebastian Maddock og Magnus Boesen kom i to mod en. Boesen eksekverede. Kort efter kom Simon Schleicher fri til skud. Med 12:30 minutter igen var stillingen 3-5, og det fynske publikum kom op fra stolene.

Blake Bennett fik for meget plads, og amerikaneren satte 4-5-målet ind. Det kogte og det kogte næsten over, da Brandon Estes dygtigt kørte ind under mål og satte pucken ind bag Pettersson til 5-5.

Nu sang tilskuerne ”Himmelhunden” a cappella, og vi skulle ind i overtid.

Her havde både Jonathan Brinkman og Joseph Jonsson gode chancer, men det endte i straffe.

Odense Bulldogs brændte alle tre, og SønderjyskE har en af ligaens bedste i disciplinen. Nikolaj Krag-Christensen satte pucken sikkert ind bag Søgaard og til sidst kunne de lyseblå juble over en 6-5-sejr.

Men Odense kunne være tilfredse med et formidabelt comeback på en skøn ishockeyaften, hvor det – bortset fra de mange mål – mindede om en slutspilsaften i oktober.

Aalborg tilbage på førstepladsen efter 5-2 over Esbjerg Herlev udraderede Rødovre i første periode og vandt sikkert