3-2-sejr i den afgørende kamp mod Shaktor Soligorsk

Så er det slut med ishockey i Europa for denne gang, og som det eneste land fik Hviderusland - ganske kontroversielt - afgjort sæsonen på sportslig vis. 

Det skete foran blot 239 tilskuere i den "lille store" Chizhovzka Arena i Minsk, der tæller godt 8000 pladser, men altså kun er halvt så stor som Minsk Arena i den anden ende af byen.

Her vandt Yunost Minsk Præsidentens Cup med en 3-2-sejr over Shaktor Soligorsk, og holdet fra Minsk tog dermed et "sweep" i hviderussisk ishockey med både pokalsejr, sejr i grundspillet og altså også en suveræn slutspilssejr.

Dermed er Yunost også klar til næste sæsons Champions Hockey League, hvor det nu kun er Slovakiet, der mangler at finde sin deltager. 

Det lave tilskuertal var ikke så overraskende, eftersom de hviderussiske borgere ikke mere har den store lyst til at mødes i store forsamlinger, hvilket fodboldfans i flere ligaklubber gjorde opmærksom på i et åbent brev i løbet af ugen. Samtidig står Yunost i skyggen af den store klub i Minsk, Dinamo, der gerne trækker over 10.000 tilskuere til kampene i den store arena. 

 


RETRO: BARTH OG BARBIN LAVEDE 200 POINT tilsammen og Herlev blev mestre Finske Liiga-klubber: Sommeren gælder overlevelse - intet andet