Esbjerg Energy styrker defensiven med den offensive svenske back Jonathan Léman

- Jeg har en super god følelse i forhold til at komme til Esbjerg og til den danske Metal Liga.  Jeg har hørt en masse gode ting fra folk, der tidligere spillede hos Energy, og også fra andre, der spillede i den danske liga, så det føles rigtig godt, fortæller Jonathan Léman

- Vi har søgt en skøjtestærk back og jeg mener, at vi har fundet ham her. De store europæiske baner stiller større krav til skøjteløbet end de mindre nordamerikanske. Vi har søgt mobilitet og bevægelighed, og det har vi fundet i Jonathan Léman, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy:

- Bevægelighed og et godt blik for spillet er generelt vigtigt, men særligt i powerplay er de to elementer vigtige. Derfor forestiller jeg mig også, at Jonathan Léman bliver vigtigt i vores powerplay. Og så er han engageret og klar til at vise sit værd i Esbjerg.

- Jeg vil bidrage med at være en tovejs back, med vægt på det offensive. Tip i powerplay, gode hurtige førstegangsafleveringer, at holde trit med angriberne, men samtidig være en sikkerhed bagved, hører til blandt mine ambitioner, forklarer svenskere.

Jonathan Léman er 24 år gammel og 184 cm høj. Han er skolet i en svenske ishockeyskole hos Almtuna og MODO, har repræsenteret svenske ungdomslandshold og har deltaget i en U18-slutrunde for Sverige. Han har spillet 199 kampe i Allsvenskan, scoret otte mål og er noteret for 24 point.

- Det er på mange måder lettere at integrere EU-borgere end andre. Både administrativt, eksempelvis i forhold til arbejdstilladelser, men også i forhold til spillestilen og de store europæiske baner.  Den svenske ishockeyskole hører til blandt de bedste i verden, så det er oplagt at integrere svenske spillere her, fortsætter Energy-træneren.

Senest har Jonathan Léman spillet for Narvik i norsk ishockey, hvor han i 35 kampe scorede seks mål og tegnede sig for i alt 19 point.

- Jonathan Léman er hentet i den norske liga, som på mange måder ligner den danske med hensyn til bl.a. løn. Han er opvokset med den svenske kultur, der ligner den danske, er ambitiøs og søger succes. Det passer fint ind her så vi glæder os til at se ham, understreger Jason Jaspers.

- Jeg ønsker at opnå titler i Esbjerg. Sammen med en god holdånd, tror jeg, at vi vil være i stand til at skabe store succeser sammen. Esbjerg føles som det rigtige skridt for mig i min udvikling, og det er et hold, der altid går for at vinde guld, hvilket er for mig det vigtigste, slutter Jonathan Léman.


MATHIAS HANSEN forlænger med to år i Rungsted Mighty Bulls tilknytter Allsvenskan-forward