Aalborg Pirates fortsætter med at hentede stærke sejre på udebane i Metal Ligaen. For anden gang på stribe lykkedes det at vinde i det sydjyske på straffeslag – denne gang i Esbjerg

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 2–3 (0-1, 1-1, 1-0) 0-0, 0-1

Der var begrundet optimisme at spore i Esbjerg-lejren, forud for kampen her til aften, hvor man måtte se bort fra Grayson Downing og Jonas Torbensen i startopstillingen.

Aalborg stillede i en endnu mere amputeret udgave og måtte undvære Felix Scheel, Victor Panelin Borg, Nikolai Nielsen, Tobias Ladehoff og Jeppe Jul Korsgaard.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Mathias Seldrup.

Forud for kampen blev Niklas Andersen kåret til september måneds profil hos Esbjerg.

Power play-mål som højdepunkt i tam første periode

Fra kampens start kom de to hold nærmest som skudt ud af en kanon. Der var et par gode tilbud i begge ender, men stormen aftog dog hurtigt og blev afløst af 5-6 minutters lurepasseri i midtzonen.

Zach Pochiro og Niklas Andersen fik begge forsøgt sig på Sørensens mål i det syvende minut, men det blev ved lige ved og næsten for hjemmeholdet, der minuttet efter måtte se kaptajn Jesse Mychan få en hård medfart og efterfølgende begive sig mod omklædningsrummet.

Mychan vendte dog tilbage på isen senere i perioden.

Kampens første udvisning stod der Esbjerg på. Sune Hjulmand måtte efter ti minutter gå den tunge gang, som følge af en helt igennem unødvendig tripping-udvisning i midtzonen.

Straffen faldt prompte, da Aalborg power-playet kun behøvede 14 sekunder, for at bringe gæsterne i front. Martin Højbjerg fulgte op på et forsøg fra distancen, som Seldrup kun halvklarede og Esbjerg var nede med 0-1, i øvrigt efter Aalborgs første og hidtil eneste reelle målchance i perioden.

Fire minutter senere fik hjemmeholdet lejlighed til at rulle overtalsformationerne ud, da Mikkel Højbjerg måtte til afkøling efter en holding foran egen udskiftningsboks. Esbjergs power play var efterfølgende ganske harmløst i godt og vel halvandet minut, inden først Niklas Andersen og siden Zach Pochiro fik budt ind med et par giftige forsøg, uden dog at finde vej til netmaskerne.

Julian Jakobsen fik raget en udvisning til sig med et minut tilbage af perioden og Esbjerg kunne således indlede anden periode med et minuts powerplay.

Dette ændrede dog ikke på det overordnede indtryk af en første periode, hvor der til tider havde været god fart i skøjterne hos begge hold, men hvor inspirationen, opfindsomheden og pasningsspillet lod meget tilbage at ønske. Måske derfor, at stemningen i Granly Hockey Arena var lidt mat – eller var det mon i det lidt spøjse tidspunkt for kampens afvikling, at svaret herpå skulle findes?

Aalborg-føring trods fremragende Esbjerg-detalje

Esbjergs tidlige power play-mulighed blev hurtigt neutraliseret, da Zach Pochiro kort inde i perioden fik raget en udvisning til sig. Efterfølgende var gæsternes giftige russer Kirill Kabanov tæt på med styring tæt under mål - tæt på, men forsøget gik lige forbi.

Tæt på var det også for Christian Wejse, der under et vestjysk powerplay i det 8. minut fik overplaceret sit forsøg, efter i øvrigt at være blevet sat glimrende op til afslutning af kaptajn Jesse Mychan, der virkede veloplagt denne aften.

Esbjerg-kaptajnen var da også på spil igen et par minutter senere, hvor han fik sidste stav på efter et fremragende Esbjerg-angreb. Efter et ægte tic-tac-toe-opspil var det Matt Pistilli og Trevor Cheek, der broderede sig igennem den nordjyske defensiv, inden pucken altså blev serveret på et sølvfad til Jesse Mychan, der bragte balance i regnskabet med sin scoring til 1-1.

Værterne vandt kampens momentum ovenpå scoringen, men i stedet for et vestjysk føringsmål, så blev en kombination af overmod og en defensiv blunder kostbar for Esbjerg, da Travis Walsh mistede pucken omkring egen blue line.

Aalborg vendte hurtigt spillet og pucken endte hos Thomas Spelling, der usvigeligt sikkert sendte pucken mellem benene på Seldrup til 1-2, som også var stillingen forud for tredje periode.

Esbjerg fremtvang overtid med overtalsscoring

Værterne kom rigtigt godt ud til tredje periode, hvor Niklas Andersen efter mindre end et halvt minut sendte et sus gennem hjemmepublikummet, da han sendte et lumsk forsøg på stolpen bag George Sørensen.

I samme spilsekvens blev en Esbjerg-spiller nedlagt foran gæsternes mål og Lasse Bo Knudsen måtte indkassere en udvisning herfor.

I overtallet, der fulgte i kølvandet på udvisningen,  var Esbjerg ganske tæt på udligning, da Niklas Andersen fik sat Jesse Mychan op til afslutning. Canadierens forsøg strøg dog lige forbi og fortsat 1-2 på tavlen.

Efter fem minutter brændte det for alvor på foran Aalborg-målet, da Matt Pistilli lagde en perfekt sukkerbal til Trevor Cheek, der ved fjerneste stolpe manglede den fornødne kynisme, for at kunne udligne.

Tredje periode tilhørte i det hele taget Esbjerg. Et par gange dansede pucken bag Sørensen i Aalborg-målet, men det virkede til tider nærmest forhekset.

Netop som man havde rundet periodens halvvejsmærke trak Pierre-Olivier Morin en udvisning. Måske den gyldne chance, som Esbjerg havde ventet på?

Det så det ud til, da Zach Pochiro 20 sekunder senere havde gjort det til 2-2. Amerikaneren var køligheden selv og bevarede det store overblik, da han selv tog pucken med rundt om George Sørensen, ventede på keeperens første træk og efterfølgende sikkert sendte pucken ind i det tomme mål.

Esbjerg-presset fortsatte ufortrødent og insisterende perioden ud, men der skulle overtid til, for at finde en afgørelse. Her havde begge mandskaber mulighed for at afgøre kampen, men keeperne tog godt fra og en straffeslagsafgørelse var derfor nødvendig, for at finde en vinder.

Her blev gæsternes Pierre-Olivier Morin matchvinder, da han som den eneste spiller formåede at score. Aalborg kunne dermed rejse hjem med en sejr på 2-3 og kunne for ottende gang i træk sætte point ind på kontoen. Ganske imponerende.