Knapt to tusind tilskuere var vidne til kampen om andenpladsen denne aften i Frøs Arena i Vojens. Langt hovedparten gik skuffede hjem efter en overvejende tam affære, hvor gæsterne afgjorde på tyve stærke minutter i anden periode

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 1-3 (0-0,0-2,1-1) Tendensen fortsætter fra sidste sæson: Frederikshavn og SønderjyskE bliver ved at udveksle sejre på udebane. I aften vandt nordjyderne sikkert 3-1 over et hjemmehold, der var langt fra niveauet i søndagens topkamp mod Aalborg. Det samme var den generelle intensitet i Frøs Arena i aften.

Lige så forrygende hockey, der blev spillet i søndags, lige så tamt og rodet hockey bød onsdags aftens første tyve minutter på i Frøs Arena. Et stolpeskud fra Mads Lund var det tætteste nogen af holdene kom en scoring, og det lignede i bedste fald en af sæsonens første træningskampe.

Selv et power play til begge hold forblev uden chancer og derfor var det naturligt nok målløst på tavlen efter første periode.

nden periode bød på bedre spil, men til hjemmepublikummets fortrydelse, var det gæsterne, der havde haft bedst af pausen. Bare to minutter var der spillet, da Oliver Gatz upresset bag eget mål valgte at sende en baghåndspasning ind midt for mål, lige på bladet af Christopher Frederiksen, der udnyttede modstanderens fine oplæg og sikkert passerede en sagesløs Patrick Galbraith.

Herefter var det nærmest spil til et mål og da Rasmus Lyø måtte i boksen, slog udeholdet atter til. Dane Fox trykkede af og da Galbraiths udsyn var dækket, sejlede pucken hele vejen ind til stillingen 0-2.

SønderjyskE var i den grad på hælene og til tider mindede det om skydetelt i hjemmeholdets forsvarszone. Eriksson , Lindgren, Krag var blandt de mange, der tonsede pucke på og forbi Galbraith og nok så vigtigt for værterne også forbi målet.

Sønderjyderne gjorde det ikke nemmere for sig selv ved at trække flere udvisninger og trængselstiderne blev ikke mindre, da man blev idømt to udvisninger på samme tid med små fire minutter igen af perioden.

Det lugtede af en afgørelse og utilfredsheden bredte sig blandt hjemmepublikummet, der følte sig snydt for et par udvisninger til nordjyderne. De kom så, da Mathias Mølgaard tæt under mål fægtede med sin stav og ramte Daniel Kønig, der blødende kørte fra isen.

Det resulterede i et power play til sønderjyderne i periodens sidste minutter, men det fik hjemmeholdet ikke noget ud af og kunne dermed ikke slette indtrykket af endnu en glansløs periode, mens White Hawks kunne skøjte ud med en sikker og meget fortjent to-måls føring.

Gæsterne koncentrerede sig i tredje periode først og fremmest om at forsvare føringen. SønderjyskE skulle man tro ville komme blæsende og satse hele butikken, som de nærmest har gjort til deres speciale bagud 0-2 denne sæson. Men stormvejret udeblev og istedet tiden kørte stille og roligt af klokken.

Bumagin var tæt på at lukke kampen med et drøn på opstanderen, men spændingen blev holdt i live lidt endnu. Der blev uddelt lidt udvisninger her og der og i spil fire mod fire med rundt regnet syv minutter tilbage af matchen, sendte Nikolaj Krag-Christensen en puck fra bag værternes mål.

Gummiskiven ramte Daniel Galbraith bag på skøjten og suste i nettet uden chance for brormand Patrick i buret. Dermed var kampen endegyldigt afgjort og så betød det mindre, at SønderjyskE spillede sig til nogle kæmpe chancer i slutminutterne.

Daniel Madsen ramte stolpen og Mike Little missede et næsten tomt mål. Pyntet på resultatet fik værterne dog, da Steffen Frank energisk forcheckede i offensiv zone og da chancen bød sig resolut sendte pucken ind bag Galansky med et minut igen. Traditionen med udesejre mellem disse to hold blev dermed fastholdt og det ganske fortjent.

Specielt på udlændingesiden, var der langt mere power i gæsterne. Mens hjemmeholdets tre nordamerikanske forwards var ganske anonyme, så man langt mere til Bumagin, Eriksson og Fox, specielt i anden periode. White Hawks dermed med to stærke udesejre i Herning og Vojens, mens værterne indkasserede det tredje nederlag i fire hjemmekampe.

3-2 i Esbjerg: Aalborg fortsætter med at imponere Kampnoter: Rundt om Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles