De forsvarende mestre fik gang i målscoringen og fik vendt to nederlag mod Esbjerg til en sejr over Herning

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 6-5 (0-0,3-2,2-3) 1-0

Sikke en målfest i Bitcoin Arena denne fredag aften. Intet tydede på, at det skulle ende sådan, men de sidste 40 minutter var svært underholdende og de to trænere kunne glæde sig over offensiv styrke, men samtidig bekymre sig over, at defensiven ikke fungerede frygtelig godt i nogle af de to ender.

Efter en målløs første periode begyndte "ballet" for alvor i de midterste 20 minutter, hvor kampen udviklede sig til en åben slagudveksling.

Teemu Pulkkinen debuterede for Herning og åbnede såmænd scoringen i powerplay efter syv minutter, da han dukkede op tæt under mål, men Rungsted slog igen med tre hurtige scoringer, da der var spillet omkring et kvarter. Tim Daly, Frederik Bjerrum og Henrik Hetta satte en streg under, at de forsvarende mestre stadig kan score mål.

Mathias Bau Hansen reducerede, inden de to hold skøjtede ud til pause og en god kop te eller saftevand. Der var dynamit i, for målfesten fortsatte ufortrødent i de sidste 20 minutter.

I tredje periode pressede Herning tungt på og havde et forsøg på opstanderen som bedste mulighed. Rungsted koncentrerede sig om defensiven, men stødte enkelte gange længere frem. Det gav pote efter otte minutter.

Morten Jensen stødte med frem og hamrede til en løs puck, som Emil Kruse ikke kunne holde fat i. Returen røg direkte ud til Daniel Madsen, der nemt kunne smide skiven ind i det tomme mål.

Der gik ikke længe, før Herning var tilbage igen. Jarkko Malinen udnyttede en stærk midtjysk omgang powerplay og stødte en returpuck sikkert ind i nettet. Spændingen var hurtigt genskabt, og Herning fortsatte med at presse.

Igen var Malinen på spil i et tungt finsk pres på Rungsted-buret, og finnen, der virkelig er i topform, fik udlignet til 4-4, men med syv minutter igen "rusede" det igen bag Emil Kruse. Morten Jensen udnyttede på smarteste vis en løs puck inde omkring mål, som han via en Herning-stav fik lagt ind.

To minutter før tid tog Pekka Tirkkonen målmand Kruse ud, og det fik umiddelbar konsekvens. Kort efter faceoffen dumpede pucken ned foran Pulkkinen, der lige under mål fik helflugtet skiven i kassen til udligning 5-5. Sikke en omgang i Bitcoin Arena, hvor en boarding-udvisning, der gav fem minutter tidligt i kampen af Nikolaj Rosenthal på Miska Humaloja skabte dramaet udenfor målrammerne. Finnen udgik og blev erstattet af Simon Schleicher.

10 mål og vi skulle i forlænget spilletid for tredje gang på stribe mellem de to hold, og alt var pludselig ved det gamle i Rungsted med Persson og Olsson i hovedrollerne. Førstnævnte tørrede gulv med Petter Hansson, sidstnævnte rundede et par Herning-folk og Emil Kruse og lagde pucken sikkert i nettet.

Festen var forbi, og efter to dårlige indsatser mod Esbjerg var Rungsted tilbage på sporet igen.

Corona-udbrud bringer Aalborgs tilskuerfest i fare Bulldogs bed SønderjyskE i haserne og vandt 4-2