Dansk ishockeyjournalistiks nestor, Peter Fredberg, går ind i sin 50. sæson som ishockeymedarbejder, så hvad er mere nærliggende end at bede ham om et bud på de kommende danske mestre.

Den mangeårige B.T.-journalist gæsteoptrådte senest som tipper for det daværende Faceoff.dk op til de afsluttende kampe i sidste sæson og ramte plet i tre kvartfinaler samt i begge semifinaler og finalen. Seks rigtige ud af syv!

Sådan lyder vurderingen fra manden, som i et halvt århundrede har fulgt ligaen tæt:

- Det vil være fristende at sige, at det er en turnering uden favorit. At det er umuligt at pege på en vinder blandt syv klubber, som har potentiale til at være et top 4-hold, siger Peter Fredberg.

- Mange vil måske mene, at det handler om seks klubber. De jyske hold nævnt fra nord Frederikshavn White Hawks, Aalborg Pirates, Herning Blue Fox, Esbjerg Energy og SønderjyskE samt de forsvarende mestre fra Rungsted Seier Capital. Jeg vil tage Rødovre Mighty Bulls med i det selskab. De brøler igen, tyrene, som har rejst sig økonomisk og optimeret truppen med en stærk import.

- Ikke siden indførelsen af lønloftet i 2009 har niveauet i ligaen været så højt med mange udenlandske og danske profiler. Hockeyfans kan glæde sig til en turnering med større bredde i toppen end nogensinde.

- Vi får ikke en sæson som i 2018/19, hvor Rungsted Seier Capital kørte rimelig glat igennem og havde den medgang og det held, der også skal til, når kampene er på vippen. Det bliver tættere, meget tættere.

- Lad mig bare indrømme, at mit DM-tip bygger på en mavefornemmelse. Hvordan kan det være anderledes, når det hele først afgøres til april (den syvende finalekamp spilles 1. maj).

- Mit guldtip er Aalborg Pirates. 2018-mestrene, som tog et gevaldigt dyk i sidste sæson. Det gjorde det heller ikke bedre, at cheftræneren blev fyret og sportschefen og den assisterende træner, Ronny Larsen, fik en forbigående blodprop i hjernen. De to ting skete paradoksalt nok samme dag, 3. februar.

- Aalborg Pirates har indtil videre kun spillet fem af de otte importkort ud. Tiden må vise, om der er økonomi og behov for at bruge de sidste tre. Den tidligere KHL-stjerne Kirill Kabanov har en klausul til 2. september. Alt tyder på, at han bliver i Aalborg.

- Der er ikke den store forskel på niveauet af de udenlandske profiler i de syv klubber (undskyld Herlev Eagles og Odense Bulldogs, at I ikke er nævnt blandt holdene i den sjove ende).

- Når jeg tipper Aalborg Pirates, er det holdenes danskerstamme, jeg vægter. Hverken Frederikshavn, Herning, Esbjerg, SønderjyskE, Rungsted eller Rødovre kan matche Pirates’ danske spillere. Den er i særklasse. Det er ikke hvert år, man ser et hold med så megen klasse på danskersiden. Men satser man dansk, ved man også, hvad man får. Klog strategi, understreger Peter Fredberg.


Herning slap med skrækken efter Belfast-smæld VIDEO: Morgentræt målmand