Erik Haugaard vandt sølv med AaB i 1976 og følger stadig ishockeyen på nærmeste hold

5000 billetter til "den aflyste finale". Aalborg-publikummet bliver ved at imponere, og for nylig ramte nordjyderne altså det magiske tal og selvfølgelig var det en aalborgensisk ishockey-legende - pioner, om man vil - der formåede at ramme køb nummer 5000.

Erik Haugaard er navnet, og hans ishockey-CV er imponerende.

Den nu 73-årige direktør og indehaver af EHN Engineering startede som 4-5-årig med om vinteren at løbe rundt på voldene omkring St. Restrups Højskole og spille ”vinterfodbold” med stokke og en træklods.

I 1965 blev han medlem af Aalborg Ishockey Club og senere hed klubben AaB. Det blev til 150 førsteholdskampe, kulminerende med klubbens første sølvmedaljer i 1976, inden den aktive karriere sluttede. Senere varetog han jobbet som holdleder og bestyrelsesmedlem i AaB.

Erik Haugaard flyttede senere til Odense, hvor han først blev holdleder, så træner for at slutte som formand. Da han i 1999 flyttede tilbage til Aalborg, var det med et æresmedlem af Odense Ishockey Klub i bagagen. Han har dog altid haft størstedelen af sit hockeyhjerte i det nordjyske, fortæller han til klubbens hjemmeside. 

- Jeg fulgte jævnligt ishockeyudviklingen i Aalborg, også efter Pirates kom på banen, og da jeg blev bedt om at træde til med ny kapital, var jeg ikke betænkelig ved at blive aktionær. Pirates har været inde i en god udvikling såvel på som uden for isen. Dygtige ledere og gode spillere førte jo til The Double for et par sæsoner siden. Alt var lagt til rette for at i hvert fald det danske mesterskab for tredje gang skulle havne i Aalborg, da den kedelige Corona-virus kom på tværs, siger han. 

Sådan endte det ikke, og nu må Haugaard og resten af Aalborg-lejren vente til foråret 2021 - om alt går vel - før der er et nyt skud mod det danske mesterskab. 


HOLDENE MED FLEST SÆSONER I DEN DANSKE LIGA: Her er ranglisten SønderjyskE melder ud: Indsamling tæt på millionen