Nordjyderne trak fra til sidst på en stærk anden halvdel af matchen

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 5-2 (1-1,3-1,1-0) Aalborg Pirates er tilbage på førstepladsen i Metal Ligaen efter en sejr på 5-2. Sejren kom efter en stærk anden halvdel af kampen mod Esbjerg Energy, som ellers kom foran to gange undervejs

Det var to hold som begge havde brug for en sejr, som stod overfor hinanden i Aalborg denne fredag aften. De nordjyske pirater har fået en god start, men tabte i tirsdags førstepladsen til Odense Bulldogs efter deres andet nederlag i træk. Esbjerg Energy derimod har haft en skidt start, og skulle forsøge at vende en stime på tre nederlag i streg.

Fra kampens start var det gæsterne, som kom bedst ud til kampen, og fik skabt flere gode tilbud undervejs. I flere omgange var de tæt på, og derfor var det en naturlig udvikling på kampen, da Aleksi Halme scorede til 0-1 efter fire minutter.

Målet kom på en friløber, som i den grad skyldes en kanon pasning fra Mikkel Rask, som lige så smuk blev afsluttet af den finske angriber.

Aalborg Pirates viste dog en flot moral i resten af perioden og fik lynhurtigt rystet den dårlige start af sig. Hjemmeholdet arbejdede sig flot ind i kampen hvilket gav chancer og skud på Jacob Smith i det vestjyske mål. Derfor var det heller ikke ufortjent at Darien Craighead udlignede efter 11 minutter, da han kom først på en løs puck i målfeltet.

1-1 var også stillingen ved pausen trods et par fine overtalsmuligheder i begge ender mod slutningen af første periode. Fra anden periodes start var det igen Esbjerg Energy, som kom bedst ud fra omklædningsrummet og satte et tungt pres mod Geroge Sørensens mål.

Deres fysiske overtag stressede Aalborgs opspil, og en hurtig spilvending gav en ny føring efter tre minutters spil. Philip Schultz fandt Oscar Öhman bag de nordjyske backer, og fri foran mål fik han lagt pucken ind under George Sørensen.

Vestjyderne var ovenpå, men halvvejs inde i opgøret skiftede kampen pludselig karakter. En puck blev lagt på mål fra midten, og Jacob Smith forsøgte at spille pucken op i banen.

På vejen fik Thomas Vilstrup Andersen en stav på pucken så den endte hos 20-årige Oliver Marloth Petersen, som iskoldt kom fri og udlignede med en herlig baghåndsafslutning. En flot første scoring i Metal Ligaen fra den tidligere Esbjerg spiller.

En kold spand vand i hovedet på gæsterne som de aldrig rigtig kom sig over. Minuttet senere fik Lucas Andersen en udvisning, og blot 11 sekunder senere scorede Joonas Niemelä på en styring i powerplay efter en afslutning fra Eric Gotz.

Halvandet minut senere var den gal igen i Esbjergs defensiv. Nordjyderne fik flere skud på mål indenfor fem sekunder, og til sidst lykkedes det ligaens topscorer Dairen Craighead at sende en baghånd ind bag Jacob Smith til 4-2, hvilket også var resultatet efter anden periode.

Tredje periode var den mest rolige i kampen. Hjemmeholdet havde en føring, som de flot forsvarede. Esbjerg var sjældent farlige, og kun momentvis fik de presset nordjyderne. Et af disse resulterede i et skud på stolperne, men som minutterne gik lignede det mere og mere en sejr til de nordjyske værter.

Sejren blev med to minutter igen cementerede, da Kirill Kabanov i tomt mål scorede til 5-2, som også blev kampens slutresultat. Et resultat, der sender Aalborg Pirates tilbage på Metal Ligaens førsteplads, mens Esbjerg Energy for alvor har travlt, hvis de skal med i Final 4.

LYNOPTAKT: DAGENS TRE KAMPE i Metal Ligaen 11 MÅL OG STOR UNDERHOLDNING: SønderjyskE tog to point med hjem i bussen fra Odense